Microsoft Office 2010 Starter Edition – download gratuit

Microsoft Office Starter 2010Anuntat inca o data cu aparitia versiunii curente a OfficeMicrosoft Office 2010 Starter Edition poate fi acum descarcat gratuit si utilizat pe orice calculator.

Destinata initial doar netbook-urilor, versiunea simplificata a Microsoft Office include aplicatiile Microsoft Word Starter si Microsoft Excel Starter, fiind sustinuta cu ajutorul reclamelor.

Daca nu folositi inca Office si sunteti adeptul unei alternative gratuite (vezi Libre Office sau Google Docs), puteti incerca aceasta versiune macar pentru programele continute (Word si Excel). Va trebui insa sa tineti si pachetul alternativ instalat pentru ca functionalitatea de a edita prezentari – inclusa in Microsoft Powerpoint – nu este prezenta in pachet.

Microsoft Office 2010 Starter

Alte functii care lipsesc din Microsoft Office Starter 2010 ar fi:

– nu este posibila customizarea Ribbon-ului sau a meniului pentru acces rapid – Quick Access Toolbar

– nu este posibila parolarea documentelor

– nu pot fi create sumaruri de continut sau bibliografii (ca functionalitati de sine statatoare)

– nu pot fi accesate functii avansate de calcul sau tabele pivot

Insa Microsoft Office Starter are si avantaje. Cel mai important dintre acestea este posibilitatea de a transforma suita Office Starter intr-un pachet Microsoft Office 2010 portabil pe un mediu de stocare de genul USB flashdrive.

Pentru acest lucru, mergeti in Program Files -> Microsoft Office -> Office To Go Manager. Asigurati-va ca aveti mai intai spatiul necesar (400MB) si apoi urmati pasii. Utilitatea unei astfel de suite portabile nu cred ca mai trebuie mentionata.

Office Starter 2010 nu necesita o cheie (product-key) pentru instalare si nu are o perioada de valabilitate (precum in cazul aplicatiilor trial – vezi Microsoft Office 2010 Trial – a versiunilor de Windows 7 de test). Instalarea nu va merge peste o alta versiune de Windows, iar programul nu este disponibil decat in varianta pe 32 biti – x86 (ce poate fi instalata si pe sisteme de operare pe 64 de biti).

Microsoft Office 2010 Starter

Descarcarea Microsoft Office 2010 se face direct de pe serverele Microsoft folosind link-ul de mai jos:

Download Microsoft Office 2010 Starter Edition [linkul nu mai este valabil]

Momentan nu exista o versiune a Microsoft Office 2010 Starter Edition in romana (sau cel putin eu nu am gasit), dar daca doriti variante in franceza, germana sau spaniola, trebuie doar sa modificati cateva litere din link-ul de mai sus.

Nota: Microsoft mentioneaza ca Office Starter este disponibil doar ca software preinstalat la cumpararea unui calculator nou. Aceasta “scapare” a link-ului de download nu cred ca este intamplatoare si ar putea fi o strategie pentru a creste rata de adoptie a Microsoft Office.

Nota2: asa cum era de astepta, Microsoft Office 2010 Starter nu este compatibil cu Windows XP (sau cu Windows 8) ci doar cu Windows 7 si Windows Vista.

via ghacks

[UPDATE] Linkurile pentru descarcare nu mai sunt valabile. Se pare ca Microsoft nu a intentionat sa ofere public Office 2010 Starter.

14 thoughts on “Microsoft Office 2010 Starter Edition – download gratuit”

  1. Of! In sfirsit scap de alergatul dupa “cai verzi pe pereti” in ceea ce priveste microsoft office 2010. Multumesc mult, mult.

  2. Scuze pentru greseala din comentariul anterior. Am instalat deci cu entuziasm Microsoft office starter 2010 si… datorita cunostintelor mele limitate in IT am reinstalat windows-ul de doua ori pina sa constientizez ca acest program este responsabil de aparitia unei partitii in plus (Q se numeste).
    As fi profund recunoscator daca as primi o sugestie in urma careia sa scap de aceasta partitie a carei aparitie e deranjanta pentru mine. Multumesc mult.

  3. @gherghisan nelu: pentru stergerea partitiei (care este virtuala si nu reala, adica nu este creata ca o partitie normala pe HDD) va trebui sa dezinstalati programul Microsoft Office 2010 Click To Run din Control Panel. voi reveni si cu un tutorial mai detaliat in zilele ce urmeaza.

    @ionas2: ai cumva si un link? eu nu am gasit si versiunea in romana…

  4. Link-ul de download nu mai e valabil si desi m-am straduit nu am gasit unul pe care sa-l pot folosi de fiecare data cind am nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>