Microsoft prezinta Zoom.it

Zoom.it este o unealta extrem de interesanta bazata pe Silverlight (acelasi Silverlight care ne aduce si Harta Romaniei in Bing Maps) si construita cu ajutorul Seadragon, o tehnologie pentru manipularea imaginilor achizitionata de Microsoft in 2006.

Aceasta permite crearea de imagini cu rezolutii inalte pornind de la un site. In cazul de fata Windows 7 Bucharest (http://blog.weebo.ro).

Imaginea poate fi vizualizata mai jos si puteti obeserva usurinta cu care se poate apropia sau departa site-ul doar prin intermediul mouseului (scroll – wheel). Evident, pot fi utilizate si butoanele prezente in fereastra (zoom +/-, Home si Full Screen).

Daca aveti un site si doriti sa ii faceti o astfel de imagine, intrati pe Zoom.it, introduceti adresa/url-ul site-ului si asteptati compilarea (va dura ceva :)). Va astept cu rezultatele in comentarii.

Nota: in timp ce asteptati puteti arunca un ochi si pe panorama de 360 grade si 70 de gigapixeli a orasului Budapestea (capitala Ungariei :) ) – pe care am descoperit-o intr-un tweet al lui Tudor Galos

Budapest 

70gigapixel.cloudapp.net

Impresionant nu-i asa? Iar tehnologia folosita, bazata pe Windows Azure seamana un pic cu cea de mai sus – zoom.it :).

7 thoughts on “Microsoft prezinta Zoom.it”

  1. Salut. Drăguţ acest zoom.it (şi destul de rapid, aş putea adăuga). N-am înţeles de ce imaginea generată (cel puţin în cazul meu – zoom.it/pMXC) nu este identică cu cea din Internet Explorer 8… cât despre recomandări, ar fi interesant să introducă (alături ce acest zoom intuitiv) şi o gradaţie exactă. P.S. Amatorii de review-uri se vor bucura să renunţe la imaginile statice în detrimentul acestui „zoom”, mai ales că rezultatul poate fi importat fără prea mari eforturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>