Microsoft Research prezinta: Image Composite Editor

Azi am dat peste o aplicatie foarte interesanta pe Microsoft Research. Ea poarta numele de ICE, prescurtare de la Image Composite Editor.

Numele nu spune prea mare lucru despre ce face aplicatia. De altfel nici aceasta nu are o lista de functionalitati impresionanta. Insa ceea ce stie sa faca, face incredibil de bine, ba as putea spune chiar cel mai bine dintre toate aplicatiile pe care le-am vazut.

Ce face totusi aplicatia? Pai, este o unealta pentru a crea imagini panoramice. Dar, spre deosebire de majoritatea uneltelor asemanatoare care au nevoie de interventia utilizatorului, ICE se descurca de minune fara nici un fel de ajutor.

Din nou nu am putut integra videoclipul de pe pagina oficiala. Multumesc pe aceasta cale Microsoft si minunatului Silverlight (long live HTML5 :D).

Va invit totusi sa il vizionati mergand pe legatura imaginii de mai jos:Programul vine cu urmatoarele functii interesante (pentru cei ce nu au de gand sa urmareasca videoclipul):
– viteza marita de lipire a imaginilor
– algoritm rapid de aranjare automata a imaginilor
– posibilitatea de folosire a imaginilor de tip RAW
– export in formate diferite: JPEG, TIFF, BMP, PNG
– fara limita pentru imagini (posibilitatea de redare a panormelor de peste 1 gigapixel)

Va las sa va lamuriti singuri de functionalitatile si performantele ICE, descarcand aplicatia de pe link-ul de mai jos:

Download ICE v 1.3.5 32 bit
Download ICE v 1.3.5 64 bit

6 thoughts on “Microsoft Research prezinta: Image Composite Editor”

  1. Am o intrebare:D Sa spunem ca am 3 poze care unite ar face o panorama, insa raman locuri libere.Intrebarea este: Poate sa genereze ce ar fi fost acolo, in spatiul ala gol ?
    E ceva asemanator in Photoshop CS5:D.

  2. @Shtef: ma indoiesc ca in cei cativa MB ai aplicatiei se ascunde un astfel de algoritm. Cel mai probabil le va decupa pe cele mai mari in asa fel incat panorama sa para naturala. Stiu de noul tool din Photosho, dar acolo e vorba de cateva sute de mega de cod :). Anyway, daca incerci cu astfel de imagini sa pui si un link aici pentru posteritate :D.

  3. Mda…l-am probat si nu merge, dar totusi e un program util :).Am dat un crop la imagine, iar acum arata super:D.Mai jos este rezultatul:

  4. Va salut!As veni si eu cu o idee de un articol in caz ca aveti timp la dispoziti si in caz ca exista o astfel e aplicatie.As dori daca se poate un articol despre un emulator de psp pt ca multe jocuri sunt suportate de psp si nu au suport si de PC si nu am fondurile necesare pt a achiziona un psp.Daca ati face un astfel de articol ar fi minunat.Va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>