Microsoft Safety Scanner si Microsoft Security Essentials 3 Beta

Microsoft Safety Scanner Fiindca tot am vorbit de antivirusi si securitate zilele trecute, continuam discutia cu un produs Microsoft inedit: Microsoft Safety Scanner.

Nu stiam de existenta acestuia pana zilele trecute, dar nu pot sa-i neg utilitatea. Spre deosebire de produsele de scanare in-the-cloud disponibile pe piata, Microsoft Safety Scanner este un antivirus portabil extrem de simplu de utilizat concurent cu produse similare de la Avira, Kaspersky, Norman etc…


Bineinteles, faptul ca este portabil nu ii scade si dimensiunea. Nu va lasati pacaliti de installer-ul MSE ce are 5-7MB. Microsoft Safety Scanner contine toate defintiile la zi, definitii pe care Microsoft Security Essentials le descarca dupa instalare si are, prin urmare, peste 70MB.

Microsoft Safety Scanner Microsoft Safety Scanner

Principalele functionalitati ale Microsoft Safety Scanner sunt

– scanarea completa a fisierelor calculatorului (nu scaneaza mail-uri)

– scanarea rapida a celor mai frecvent infectate locatii/fisiere

– contine cele mai noi definitii

– scanarea doar a anumitor fisiere/directoare

Microsoft Safety Scanner nu poate fi updatat si, prin urmare, expira dupa 10 zile. Dupa aceasta perioada va trebui sa descarcati un nou fisier.

Microsoft Safety Scanner

Cerintele de sistem sunt urmatoarele:

sistem de operare: Windows 7; Windows Server 2003; Windows Vista; Windows XP.
procesor: 500 MHz
memorie: 256 MB RAM
VGA display cu rezolutie de minim 800 × 600
spatiu de stocare: minim 200 MB

Pentru a-l descarca, utilizati link-ul oficial de mai jos:

Download Microsoft Safety Scannner (dupa ce apasati butonul Download, puteti alege intre versiunea 32 bit sau cea pentru 64 bit)

Microsoft Securityy Essentials 3 Beta

Continuam discutia despre produse de securitate Microsoft cu o noua informatie ce afirma ca Microsoft lucreaza la urmatoarea versiune a antivirusului propriu – Microsoft Security Essetials 3.

Microsoft Security Essentials v3 beta

Informatia se bazeaza pe invitatii trimise de Microsoft spre testarea unei versiuni beta a Microsoft Security Essentials. Prima versiunea a acestuia a fost lansata in 2009, in timp ce in decembrie 2010 am primit si update-ul Microsoft Security Essentials v2 care a adus o interfata imbunatatia, asupra careia nu stiu ce modificari ar fi putut fi aduse.

Oricum, o imbunatatire a resurselor consumate si a vitezei de scanare ar face din MSE 3 un produs capabil sa faca fata concurentei din ce in ce mai acerbe precum Bitdefender Antivirus Free Edition.

A primit cineva o astfel de invitatie (se poate verifica pe mail, sau in contul Microsoft Connect)? Eu nu am primit inca.. probabil si pentru ca la ultima testare (MSE 2) nu am trimis feedback, dar sper sa se ajunga si la un stadiu beta public in care vom putea testa fara restrictii.

7 thoughts on “Microsoft Safety Scanner si Microsoft Security Essentials 3 Beta”

  1. Microsoft a anuntat ca cei care sunt in MSE Ongoing Beta vor fi updatati automat la versiunea noua (3) cand e disponibila prin Windows Update.

  2. @cristi: nici eu nu am primit mailul, dar dupa cum vezi in ultima imagine din articol, am confirmarea ca am fost acceptat in program (folosind linkul din comentariul de mai sus).

  3. Am primit e-mailul cum ca am fost ales pentru beta, defapt se pare ca e public beta dar nu stiu daca poate oricine sa il downloadeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>