Microsoft scoate restrictiile Windows 7 (Starter) pentru netbook-uri!

Windows 7 Starter on NetbookMicrosoft a anuntat astazi scoaterea restrictiilor ce impiedicau instalarea oricarei versiuni de Windows 7 pe netbook-uri. Ridicarea acestei restrictii ofera in primul rand posibilitatea de a folosi mai mult de 3 aplicatii in acelasi timp pe versiunea Windows 7 Starter.

Versiunile Windows 7 pentru netbook-uri sunt Windows 7 Starter sau Windows 7 Home Premium. Insa acum, companiile OEM au posibilitatea de a instala orice versiune de Windows 7 pe netbook-uri.

Printre lipsurile editiei Starter (pe care le-am enumerat si in tabelul comparativ al editiilor Windows 7) se regasesc:
– lipsa interfetei Aero Glass
– lipsa previzualizarii in taskbar (Taskbar preview)
– lipseste Aero Peek
(lipsesc si in editia Home Premium)


– imposibilitatea personalizarii desktop-ului (care nu mai este acel Betta Fish ci este noul wallpaper al build-ului 7600)
– nu se ofera posibilitatea schimbarii rapide a utilizatorului
– lipseste suportul pentru mai multe monitoare (cel mai mare dezavantaj, dupa parerea mea)
– nu este suportata redarea DVD-urilor (netbook-urile nici nu au DVD-rom, iar majoritatea au un spatiu de stocare destul de limitat)
XP Mode
– Windows Media Center

Mai multe informatii despre functionalitatile de mai sus gasiti in dictionarul explicativ al termenilor Windows 7

Avand in vedere ca acum exista posibilitatea preinstalarii Windows 7 Ultimate pe netbook-uri, acest lucru nu ofera garantia ca va rula impecabil, sau ca vom vedea Aero decent. Dar ridica stacheta performantei netbook-urilor care pana acum erau (inca sunt) doar niste laptop-uri mici cu performante pe masura.
Lasand la o parte Ultimate-ul, eu chiar sunt curios cum se misca Windows 7 Starter pe un netbook. Nu am instalat aceasta versiune pe nici un calculator, si ma intreb daca performantele sunt notabile cu adevarat. Voi ati instalat Starter-ul?

14 thoughts on “Microsoft scoate restrictiile Windows 7 (Starter) pentru netbook-uri!”

 1. buna vreau sa stiu si eu mi-am cumparat un pc mikut si am pe el windows 7 starter si nu reusesc sa pun o poza ca sfond pe desktop ce pot sa fac sau cum sa fac ar trebuie sa schimb windows-ul

 2. @yulya da iti recomand sa il upgradezi la home premium, professional ori ultimate, presupun ca ai dvd-ul cu Windows 7. Intr-adevar in starter nu permite sa pui orice imagine ca fundal, totusi unii spun ca se poate.

 3. Cauta in suport tehnic o sa gasesti link-urile de descarcare cele de la thepiratebay. Scuze, dar ieri nu am putut sa raspund nimanui -cred ca adminu lucra la site.

 4. salut am si eu o intrebare cum schimb windows-u la un mini laptop???ca nu am cd-rom si am pus un windows pe un stik dar nu mi-l citeste ce ar trebui sa fac??

 5. salut :) am si eu un minilaptop cu windows 7 starter. Am reusit sa schimo poza de fundal ca am gasit u programel pe net dar acum nu mai pot schimba screen saverul … ce-as putea sa fac ?

 6. salut….am o intrebare la voi…eu am un laptop cu windows 7 starter dar nu reusesc sa imi pun o poza pe desktop…imi spuneti va rog cum as putea sa fac?

 7. salut,
  cum reusesc sa reinstalez messengerul versiunea 11.5.0.228
  nu reusesc din cauza ca pasii care trebuiesc urmati trebuie dat next,next etc si nu-mi permite ptr.ca este jos de tot,ce pot sa fac.
  am windows7 empire
  multumesc

 8. Eu am un notebook chiar cu windows 7 starter si se misca foarte bine recunoaste dvd si cd de orice fel, este ca nu are aero dar pentru mine nu e problema.

 9. Salutare ma ajutati si pe mine cu o mica problema.
  Am laptop asus notebook cu windows 7 AG si cand intru pe sv la cs
  dupa putin timp imi apre in colt eroare cl_flush…. si dupa imia apare conection problem sau ma scoate din joc cateodata ma scoate de pe sv si imi apre rebial channel cam asa ceva
  cum pot sa rezolv problema va rog eu mult ma ajutati :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>