Microsoft Security Essentials 4 Beta – Preview

În articolul în care anunţam posibilitatea de înscriere în programul de testare al Microsoft Security Essentials Beta intuiam că ar fi vorba despre versiunea 3.0 a antivirusului Microsoft, aşa cum ar părea logic la prima vedere, ultima versiune finală fiind Microsoft Security Essentials 2.0. Numai că versiunea de test este chiar MSE 4, antivirusul sărind cumva peste versiunea amintită anterior.

Pentru cei ce au apucat să descarce şi să instaleze versiunea beta, probabil imaginile de mai jos nu vor fi o noutate. Nici pentru cei care nu doresc să testeze MSE nu reprezintă vreo surpriză. De ce? Aflaţi în cele ce urmează.


Microsoft Security Essentials 4 Beta are o interfaţă aproape identică cu MSE 2.0, iar imaginile de mai jos stau drept dovadă a acestui lucru.

Microsoft Security Essentials Home

Microsoft Security Essentials 2
Microsoft Security Essentials 3

Microsoft Security Essentials Update

Microsoft Security Essentials 4
Microsoft Security Essentials 4

Microsoft Security Essentials History

Microsoft Security Essentials 2
Microsoft Security Essentials 4

Microsoft Security Essentials Settings

Microsoft Security Essentials 2
Microsoft Security Essentials 4

Nu pot să zic că ar fi vreun lucru rău. Interfaţa MSE actuală este intuitivă şi are la vedere toate elementele unei soluţii antivirus simple şi eficiente (la fel ca BitDefender Antivirus Free Edition). Totuşi, mă aştept ca o versiune nouă să vină cu îmbunătăţiri vizibile. Altfel care e rostul unei perioade de testare pentru o versiune beta? Bănuiesc că schimbarile majore sunt efectuate la un alt nivel, iar bănuielile îmi sunt confirmate de următoarele două imagini:

Dupa cum vedeti, clientul Anti-Malware al antivirusului a sarit cateva versiuni, fiind la versiunea 3.x atunci cand aplicatia MSE era inca la versiunea 2.0. In aceasta versiune de testare a Microsoft Security Essentials, atat clientul anti-malware cat si MSE sunt la aceeasi versiune si anume: 4.0.1111.0 – lucru ce ar explica si saltul peste versiunea 3.0.

Totuşi, motorul de căutare are aceeaşi versiune atât în beta, cât şi în versiunea actuală a MSE. Nu-i de mirare că software-ul nici nu a cerut repornire după actualizarea la versiunea beta. Probabil nicio componentă vitală nu a fost actualizată… Urmează să vedem dacă sunt îmbunătăţiri asupra vitezei de scanare şi consumului de resurse.

Changelog-ul oficial conţine alte câteva schimbări:

– ştergerea automată, fără intervenţia utilizatorului a fişierelor infectate cu malware de risc înalt
– îmbunătăţiri la nivelul performanţei (fără a influenţa negativ performanţa calculatorului)
– interfaţa simplificată (nu ştiu ce anume au simplificat…)
– motor de protecţie îmbunătăţit (după cum spuneam şi mai sus, pare să fie aceeaşi versiune)

În cazul în care faceţi parte din grupul celor ce testează MSE 4 Beta, puteţi descărca installer-ul (atât pentru sisteme pe 32 biţi, cât şi 64 biţi) folosind linkul de mai jos:

MSE 4 Download Page

Descarcă Microsoft Security Essentials 4 Beta (pagina oficială)

2 thoughts on “Microsoft Security Essentials 4 Beta – Preview”

 1. Simplificarea e la Real-time protection:
  in versiunea asta doar activezi sau dezactivezi.
  La cea veche aveai mai multe optiuni,sa dezactivezi separat unele elemente.
  Cam atat am observat si eu….

 2. Intr-adevar, simplificarile s-au facut in setari ceea ce nu imi prea place.
  Oricum daca tot e sa cautam toate simplificarile din interfata se mai poate remarca ca au scos si iconitele de pe taburi, lucru cu care nu sunt de acord de asemenea :P.
  Sper sa mai vina cu ceva nou in versiunile urmatoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>