Microsoft şi Yahoo! oficial în alianţă

Microsoft Yahoo!În februarie 2008 Microsoft a oferit 40 de miliarde $ pentru a cumpăra Yahoo!, însă tranzacţia nu s-a finalizat. Abia anul trecut in iunie, Microsoft a reuşit alierea cu Yahoo! pentru a concura Google pe piaţa motoarelor de cautare.

Totuşi o astfel de colaborare (şi implicaţiile ei) trebuia trecută prin Departamentul de Justiţie al SUA şi Comisia Europeană, care abia astăzi şi-au dat acordul. 

În urma acestui contract pe zece ani, Bing va fi principalul motor de căutare al celor 2 companii (va sta şi în spatele Yahoo! Search, dar doar ca algoritim, nu ca prezentare/interfaţă), în timp ce Yahoo! se va ocupa de contractele de publicitate de pe ambele motoare de căutare. Momentan, Bing şi Yahoo! au împreună o cotă de piaţă de doar 10%, restul de 90% fiind ai Google. Totusi, Microsoft speră să-şi imbunătăţească algoritmii de căutare folosindu-se de audienţa masivă a Yahoo!-ului.

Punerea în aplicare a acestui acord va începe în următoarele zile, urmând ca finalizarea lui să aibă loc la începutul lui 2012. Ar fi interesantă salvarea anumitor căutari actuale de pe Yahoo! şi apoi compararea (peste o lună/două/trei) cu cele oferite prin Bing. Bineînţeles, acestea pot fi comparate şi cu rezultatele Google, dar un trimestru e o perioadă prea scurtă pentru a observa îmbunătăţiri substanţiale la nivel de relevanţă.

Via CNET

5 thoughts on “Microsoft şi Yahoo! oficial în alianţă”

  1. Spera si ei.. 😀 parerea mea e ca nau sanse. 1 Chiar daca vor face un motor mai bun,Google are deja stampila pusa in viata noastra
    2 Personal nu cred ca vor face un motor mai bun ca google.

  2. @Wolftail: Ba da, se poate face comparatia (eu am si facut-o, la aparitia Bing), numai ca Bing va integra si niste tehnologii din cautarea Yahoo! (nu se stie in ce procent sau care anume). Nu s-a vorbit mult despre asta, dar rezultatele nu vor fi chiar la fel, sau oricum nu vor fi “livrate” in acelasi mod.
    @Cipryca: Google poate fi detronat. Baidu este cel mai bun exemplu. Indexeaza de 2 ori mai mult decat Google, fara a face discriminari de relevanta si alte lucruri utile. Este un motor de cautare bruta. Dar are o baza de date (sau va avea) mai larga. Gandeste-te ca daca Bing ar avea puterea asta (nu are nici a zecea parte cred) ar putea sa foloseasca datele intr-un mod mult mai util.
    Google nu mai este de mult doar un simplu motor de cautare. Ca sa gasesti ce ai nevoie trebuie sa il “pacalesti”…. Nici nu are o concurenta la care sa se raporteze pentru a evolua… Google clar nu mai are cum sa creasca, iar de lucrul asta se poate profita.
    Cu siguranta ca in viitorul apropiat nu va fi vreun motor, si sigur Google va lua masurile necesare atunci cand acesta va aparea… :) So Google is here to stay :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>