Microsoft SkyDrive: aplicatie pentru Windows PC si Mac (bonus: tutorial pentru recuperarea celor 25 GB)

Spatiul de stocare disponibil in SkyDrive a fost redus de la 25GB la doar 7GB. Asta pentru toti utilizatorii si fara o anuntare prealabila.

Utilizatorilor preexistenti ai serviciului le este insa oferita sansa de a-si recupera cei 25 de GB. Cum cred ca majoritatea cititorilor acestui blog au un ID Windows Live si un cont Skydrive asociat, sunt sigur ca aceasta este o veste buna. Totusi, daca nu ati folosit contul SkyDrive in prealabil ei bine, aflati ca acesta a fost redus la 7GB.

Skydrive Logo

In cazul in care l-ati folosit (fie ca ati uploadat un singur fisier) puteti sa cereti spatiul inapoi urmand cativa pasi simplii.

Noul SkyDrive

Pasul 1. Logati-va cu ID-ul Windows Live in browser

Pasul 2. Accesati pagina dedicata a Microsoft Skydrive (cunoscut anterior ca Windows Live SkyDrive): https://skydrive.live.com

SkyDrive redeem 25GB

Pasul 3. In partea de sus veti observa mesajul pentru recuperarea spatiului de 25 de GB. Apasati linkul corespunzator.

SkyDrive recuperare 25GB

Pasul 4. Acum trebuie doar sa apasati butonul de reactivare a celor 25GB.

Skydrive Storage - 7Gb vs 25 GB

Am reusit sa recuperez cu succes cei 25GB de pe doua conturi din trei, pe cel de-al treilea se pare ca am ramas doar cu 7GB, dar nici nu-mi aduc aminte sa fi folosit SkyDrive pe acel cont.

SkyDrive 25Gb

In concluzie, activati-va intreg spatiul din SkyDrive cat inca mai e posibil acest lucru.

Activarea noului serviciu vine cu doar 7GB in mod gratuit, urmand ca utilizatorul sa plateasca o suma modica pentru marirea capacitatii spatiului de stocare.

Aplicatia Skydrive pentru Windows PC si Mac

O data cu “noutatile” a venit si o aplicatie dedicata utilizarii serviciului pe platformele Windows si Mac OS. Exista deja o aplicatie pentru iOS si Windows Phone, existand o versiune si pentru Windows 8. Ei bine nu a durat mult si avem acum SkyDrive pentru Windows 7.

Aplicatii SkyDrive

Instalarea e extrem de simpla. In cateva click-uri avem un director nou in Windows Explorer (localizarea acestuia este la alegere) cu numele de SkyDrive. Este o solutie mult mai eleganta decat SkyDrive Explorer si permite incarcarea de fisiere cu o marime de pana la 2GB (deci, teoretic cu 4 fisiere putem umple spatiul initial). Ma mir doar ca au asteptat atat de mult pentru a o lansa, avand in vedere concurenta destul de mare – vezi DropBox.

Aplicatia are sub 5MB:

SkyDrive App

Iar instalarea are doar cativa pasi:

SkyDrive Install
Pasul 1: Pornirea instalarii SkyDrive App si selectarea directorului implicit
SkyDrive Install
Pasul 2: Inceperea instalarii
SkyDrive Install - Fetch Files
Pasul 3: alegerea optiunii File Fetch

Welcome to SkyDrive

Pentru a descarca SkyDrive App, linkurile sunt cele de mai jos:

Download SkyDrive – Windows OS

Download SkyDrive – Mac OS Preview

File Fetch – acces remote la fisierele din PC

Ce nu are insa DropBox, este sincronizarea de fisiere in afara serviciului propriu-zis.

Unii dintre voi ati utilizat poate Windows Live Mesh. L-am folosit si eu si trebuie sa recunosc ca este un serviciu interesant desi setup-ul nu era intotdeauna cel mai user-friendly. Ei bine, scopul Windows Live Mesh a fost si este acela de a oferi acces la fisiere in lipsa unei aplicatii Microsoft SkyDrive dedicate. Ea ofera posibilitatea de a sincroniza fisiere si directoare atata timp cat exista conexiune la internet (nu exista o limita de spatiu sau dimensiuni ale fisierelor).

Microsoft renunta la aceasta functionalitate dar ofera in schimb o alternativa printr-o functie SkyDrive si anume: File Fetch. Acest serviciu in browser permite accesul la un alt calculator detinut de catre utilizator pe baza unui cod de securitate care vine pe mail (procedura este cumva asemanatoare cu cea din TeamViewer). Asta inseamna ca daca sunteti plecati de acasa, puteti accesa fisiere din calculator prin intermediul Skydrive? Fain nu-i asa?

Concluzii

Noutatile nu se opresc inca aici, SkyDrive fiind oferit in nu mai putin de 106 limbi, iar graba cu care a fost lansat ma duce cu gandul la Google Drive (asteptat saptamana aceasta sau saptamana viitoare) si sunt curios cu ce vor veni nou cei de la Google.

Lasand concurenta la o parte, un lucru e sigur: Microsoft nu ar fi trebuit sa scada spatiul de stocare. E adevarat ca majoritatea utilizatorilor folosesc foarte putin spatiu, dar asta e doar o chestiune temporara pe de o parte, iar pe de alta parte este o consecinta a faptului ca serviciile de cloud-storage nu au atins inca maturitatea. Tehnologia e in continua evolutie iar Microsoft inca are un cuvant greu de spus.

Reducerea dimensiunii cloud-drive-ului Microsoft poate fi legata si de Windows 8. Este posibil ca noul sistem de operare sa ofere implicit un spatiu de stocare in-the-cloud marit: 25GB.

O alta motivatie ar putea fi numarul mare de utilizatori ce sunt asteptati in SkyDrive (o data cu lansarea aplicatiei). Imaginiati-va ce nevoie de stocare ar avea Microsoft daca fiecare utilizator ar avea la dispozitie 25 GB si apoi impartiti aceasta cifra la 4 (aproximativ).

Din punct de vedere al business-ului nu e o mutare rea (inca ramane in fata Dropbox – 2GB, iCloud – 5Gb sau Google Drive – zvonit tot la 5GB), iar utilizatorii mai vechi isi primesc “drepturile”. Aproape win-win :).

Mai jos aveti si un videoclip de prezentare a serviciului impreuna cu aplicatia dedicata in actiune:

PS: asteptam si clientul de Linux/Ubuntu precum si pe cel pentru Android :)

12 thoughts on “Microsoft SkyDrive: aplicatie pentru Windows PC si Mac (bonus: tutorial pentru recuperarea celor 25 GB)”

 1. Multam de info.
  Am reusit sa activez pe doua conturi iar pe al 3-lea a fost activat automat.
  Acum am pe toate 25G Free din nou ca sa zic asa :)

  Inca o data multam de info.

 2. @SpyBetaPro: Cu placere. Sper doar ca si alti cititori au reusit sa isi activeze cei 25GB :D. Avand in vedere alternativele (2-5GB) cred ca ar trebui sa se grabeasca :D.

 3. @Alex Baies: couldn’t agree more. Insa faptul ca nu integreaza Windows Live Mesh in aplicatia SkyDrive nu cred ca e cea mai buna decizie…

 4. GRATIS si fara obligatii un cont PREMIUM pe Fastupload.ro!
  De ce nu scrii si despre http://www.Fastupload.ro?
  Despre Dropbox, Microsoft si Google au mai scris mai mult de 1000 oameni si toti au scris aceleasi si aceleasi informatii in loc sa promovati si serviciile romanesti.
  Prin Fastupload ai o multime de avantaje care nu le ai pe Dropbox si Google
  Scrie un Review despre Fastupload.ro si iti dau un cont SPATIU NELIMITAT cu un safe de 70GB.

  GRATIS SI NELIMITAT!

  Castigi:
  – spatiu nelimitat
  – viteza 1GBps daca ai de la ISP
  – Interfata in limba romana
  – O comunitatate de cateva zeci de mii utilizatori
  – Suport online si telefonic
  – Programel Fastupload
  – Cont FTP
  – Trimiti fisiere mari de pana la 10GB pe bucata :)

  da-mi un mail pe suport at fastupload punct ro

 5. De https://www.box.com/ nu ziceti nimic ? 5 gb spatiu pentru contru free iar posesorii de telefoane mobile sony xperia cand activeaza pe mobil aplicatia de la box.com primesc 50 de gb spatiu pe cont , pe viata ( poate sunt unii pe aici cu telefoane xperia si nu stiau de box.com 😛 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>