Microsoft Surface – tableta cu Windows 8

In cadrul unei conferinte “misterioase” tinute in LA, Microsoft a anuntat prima tableta proprie cu Windows 8 Microsoft Surface. Tableta era deja asteptata de majoritatea jurnalistilor, insa asta nu i-a impiedicat pe cei de la Microsoft sa suprinda placut.

Ba mai mult decat atat, inca nu am gasit un review negativ pentru aceasta tableta. Va vine sa credeti? Una dintre cele mai criticate companii (cautati review-uri sau pareri/editoriale despre Windows 8) lanseaza un produs care este atat de bine primit.

Reactiile pozitive nu au incetat sa apara nici pe twitter, chiar inainte de inceperea conferintei putandu-se observa un anumit buzz in jurul noutatilor ce vor urma. Sincer, surpriza a fost peste asteptari.

Microsoft Surface – save the best for last

O data cu Windows 8, Microsoft a pus un pariu interesant punand la bataie business-ul principal. Pana acum am considerat acest lucru un risc important, insa compania a pastrat asul in maneca :).
In stilul caracteristic, Microsoft a adunat cele mai bune decizii observate la concurenta si a construit ceea ce ar putea sa fie cea mai buna tableta atat pentru productivitate cat si pentru entertainment/multimedia.

Microsoft Surface este subtire, robusta – construita din magneziu, usoara si totodata prietenoasa. Are un stand incorporat pentru a putea fi pozitionata usor pe birou si o husa/tastatura special conceputa. Este hibridul perfect intre laptop si tableta, iar Windows 8 va trebui sa fie hibridul perfect intre un sistem de operare Desktop si unul Mobile.

Microsoft Surface cu Windows 8 Pro

Dupa cum stim, Windows 8 vine in mai multe editii, diferentele principale fiind legate de procesoarele incorporate. Pentru procesoare Intel Core Ivy Bridge avem Windows 8 Pro si o tableta cu o grosime de 13.5mm, o greutate de 903gr si un ecran Full HD de 10.6 inci. Aceasta tableta ofera posibilitatea conectarii si unui stylus dedicat.

Specificatii Microsoft Surface cu Windows 8

Specificatii Microsoft Surface cu Windows 8 Pro vs Windows RT

Microsoft Surface cu Windows RT

Microsoft Surface cu Windows RT vine cu procesoare ARM avand o grosime de 9.3mm si o greutate de 676gr. Ecranul nu mai este Full HD ci doar HD (1366×768) si asta in aceeasi diagonala de 10.6 inci. Microsoft Surface cu Windows RT va avea preinstalat Office Home & Student 2013 RT.

Huse pentru Microsoft Surface: Touch Cover si Type Cover

Ambele tablete pot utiliza un set de huse dedicate (si colorate). Prima reprezinta o tastatura tactila, iar cea de-a doua o tastatura reala, detasabila.

Preturi si disponibilitate pentru Microsoft Surface cu Windows 8

Microsoft Surface cu Windows RT va fi prima tableta ce va aparea pe piata, fiind anuntata o data cu Windows 8 RTM. La cateva luni dupa aceea vom avea si Microsoft Surface cu Windows 8 Pro. Preturile nu au fost facute publice, dar s-a spus ca vor fi competitive fata de tabletele de pe piata (pentru Microsoft Surface cu Windows RT) sau cu Ultrabook-urile existente (pentru Microsoft Surface cu Windows 8 Pro).

10 thoughts on “Microsoft Surface – tableta cu Windows 8”

  1. este adevarat, dar nu are nici o legatura… a fost un produs cu probleme. cel putin mie asa mi se pare… nu pare sa fie de la windows, ci de la tableta in sine, cu probleme. se poate intampla… asta e :)

  2. @seniordady: este adevarat, a inghetat pt cateva momente si a fost schimbata tableta. Dar era vorba de un prototip. Si Apple a mai avut probleme in timpul prezentarilor. Tot ce putem sa speram este ca produsul final sa nu aiba astfel de probleme.

    @Ciprian: i agree :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>