Microsoft Touch Pack pentru Windows 7 – gata de download

Chiar daca prin magazine nu am vazut/gasit vreun monitor touch-screen pe care sa il testez asta nu inseamna ca ele nu reprezinta un pas inainte. Am gasit totusi 2 monitoare touch-screen la Emag, dar preturile sunt cam mari asa ca nu sunt chiar o optiune. Mai exista posibilitatea achizitionarii unui calculator All-in-One Touch Capable, dar nici aici preturile nu sunt mai prietenoase.
Microsoft insa nu se adreseaza pietei din Romania cu acest pachet si il puteti tine la indemana pana cand alti furnizori vor aduce astfel de monitoare la noi, eventual si la preturi decente.

Microsoft Touch Pack

Cum ar fi ca in locul unui iPad, sa luam doar un monitor OLED (sunt incredibil de subtiri) pe canapea/fotoliu si sa vizionam cateva poze. Tehnologia exista: Wireless HDMI, ecrane sensibile la atingere, etc.. doar ca nimeni nu s-a grabit sa o implementeze. Si fiindca mai sunt multi pasi pana la implementare, ne vom bucura ca Microsoft sustine interfetele touch-friendly si ne ofera acest Touch Pack, de care am mai discutat; pe atunci disponibil doar sub forma de torrent si inca in etapa beta.

Microsft Surface Globe – Acesta este un glob pamantesc asemanator Google Earth ce poate fi controlat prin multi-touch. Globul foloseste datele din Microsoft Virtual Earth 3D, unele orase fiind construite (asemeni celor din google) in 3D.

Microsoft Surface Collage – Aceasta aplicatie permite lucrul cu pozele din galeria individuala. Modul de utilizare este foarte asemanator cu cel al Microsoft Surface, si presupune miscarea, marirea si micsorarea pozelor cu ajutorul degetelor, prin intermediul tehnologiei multi-touch.

Microsoft Surface Lagoon este un screensaver pentru calculator, insa nu este unul obisnuit, permitand interactiunea cu elementele prezente in imagine (puteti sa va plimbati cu degetele prin apa, sau sa speriati pestii).

Microsoft Blackboard este un joc ce simuleaza interactiuni fizice intre diverse obiecte. Trebuie folosite gesturi pentru a crea diverse unelte, care apar pe o tabla virtuala, scopul fiind sa aduceti baloanele catre bec.

Microsoft Rebound este un alt joc, menit sa fie jucat atat de unul singur dar si cu un prieten. Este un fel de Air Hockey, varianta cu lasere.

Cel din urma joc este Microsoft Garden Pond. Acesta are ca scopt mutarea unor creatii origamii catre locuri pasnice dintr-un iaz. Interactiunea cu apa creaza ca si in cazul screen-saver-ului, valuri.

Cerintele minime pentru Microsoft Touch Pack sunt urmatoarele:

0. Un Windows 7 Genuine, atat 32 bit cat si 64 bit (orice versiune: Home Premium, Professional, Ultimate)
1. Un calculator/monitor cu suport pentru Windows Touch – suport pentru minim 2 puncte atingere simultana
2. Procesor de minim 1.3 GHz
3. Minim 1 GB RAM
4. 600 MB spatiu pe HDD pentru instalarea programelor
5. Placa video cu minim 128 MB capabila DirectX 9.0

Daca indepliniti cerintele de mai sus, puteti continua spre descarcarea pack-ului folosind link-ul de mai jos (kitul are 239 MB):

Download Microsoft Touch Pack for Windows 7

5 thoughts on “Microsoft Touch Pack pentru Windows 7 – gata de download”

  1. @Shtef: n-as fi asa sigur. Monitoarele normale s-au ieftinit cu 50% in decurs de un an. Daca la anul un monitor touch va costa cat unul normal acum, va fi o afacere buna. Bine, avand in vedere cresterea preturilor la emag putem sa presupunem ca la ei preturile nu se vor ieftini asa mult.
    In alta ordine de idei, o firma necunoscuta trebuia sa scoata panouri multi-touch bazate pe raze infrarosii montante in rama. Ar fi avut un cost foarte mic (cu doar 30% mai scumpe decat un monitor normal). Nu am mai auzit insa nimic de ei…

    1. Pai ar fi ceva sa coste cat unul normal, asa mi-as lua si eu unul:D.Dar pana la anul mai este asa ca avem de asteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>