Microsoft Touch Pack pentru Windows 7.

Microsoft a dezvaluit pe blogul echipei Windows (Windows Team blog) un pachet de aplicatii ce folosesc tehnologia touch din Windows 7. Acestea sunt dupa cum urmeaza:

Microsoft Surface Globe:

Microsoft Surface Globe

Acesta este un glob pamantesc asemanator Google Earth ce poate fi controlat prin multi-touch. Globul foloseste datele din Microsoft Virtual Earth 3D, unele orase fiind construite (asemeni celor din google) in 3D.

Microsoft Surface Collage:

Microsoft Surface Collage

Aceasta aplicatie permite lucrul cu pozele din galeria individuala. Modul de utilizare este foarte asemanator cu cel al Microsoft Surface, si presupune miscarea, marirea si micsorarea pozelor cu ajutorul degetelor, prin intermediul tehnologiei multi-touch.

Microsoft Surface Lagoon:

Microsoft Surface Lagoon

Microsoft Surface Lagoon este un screensaver pentru calculator, insa nu este unul obisnuit, permitand interactiunea cu elementele prezente in imagine (puteti sa va plimbati cu degetele prin apa, sau sa speriati pestii).

Microsoft Blackboard:

Microsoft Blackboard

Microsoft Blackboard este un joc ce simuleaza interactiuni fizice intre diverse obiecte. Trebuie folosite gesturi pentru a crea diverse unelte, care apar pe o tabla virtuala, scopul fiind sa aduceti baloanele catre bec.

Microsoft Rebound:

Microsoft Rebound

Microsoft Rebound este un alt joc, menit sa fie jucat atat de unul singur dar si cu un prieten. Este un fel de Air Hockey, varianta cu lasere.

Microsoft Garden Pond:

Microsoft Garden Pond

Cel din urma joc este Microsoft Garden Pond. Acesta are ca scopt mutarea unor creatii origamii catre locuri pasnice dintr-un iaz. Interactiunea cu apa creaza ca si in cazul screen-saver-ului, valuri.

Evident, pentru a folosi aceste aplicatii/jocuri, va fi nevoie ca Windows 7 sa fie instalat pe un calculator capabil de multi-touch. Pachetul va fi disponibil tutoror comerciantilor de calculatoare cu Windows 7, alegerea aplicatiilor preinstalate pe calculatoare apartinandu-le, iar avand in vedere noile aparitii pe piata multi-touch (Asus EEE PC-multi touch aka T91), cred ca vom vedea aceste aplicatii cat de curand si in Romania.

[Update] Pentru a descarca Touch Pack-ul puteti folosi urmatorul torrent-link (aveti nevoie totusi de un monitor multi-touch): Download Microsoft Touch Pack pentru Windows 7 | via topopage. [linkul nu mai este valabil]

10 thoughts on “Microsoft Touch Pack pentru Windows 7.”

 1. Am si eu o nelamurire cu windows 7…..inainte aveam vista, processor dual core 1,73, 2G ram..si nota aia de index experience era 3,2. Acuma am windows 7, acelasi procesor, dar acuma am 3 G in loc de 2 G ram…si nota index experience este acum 2,2 !!??…

 2. Eu zic ca e mai important sa merga Windows-ul bine.Indicele ala(daca sistemul de operare merge bine) e mai putin relevant!
  Si Windows 7 pe sistemul care il ai tu ar trebui sa mearga mult mai bine ca Vista!

 3. Microsoft a schimbat modul in care calculeaza index-ul pentru a se adapta la hardware-ul nou care a aparut de la lansarea vista… Si mie mi-a scazut nota pe windows 7 fata de Vista :(

 4. @blue77max: Wolftail are dreptate in legatura cu hardware-ul. In plus, fata de Vista, noile sisteme pot obtine acum 7.9 puncte fata de maximul de 6.9 din Vista, dar iti dai seama ce specificatii ridicate trebuie sa aibe.

 5. am o problema, nu pot sa activez sau nu stiu ,functia multi touch in windous 7. am un laptop hp tx 2000 compatibil multi touch si nu reusesc sa-l activez,daca ma poate ajuta cineva..

  1. @iulian: Uite m-am interesat de laptop-ul tau, din ce am inteles am citit nu e capabil multi touch: uite sursa aici: http://www.touchsmartcommunity.com/forum/thread/1110/Enabling-multitouch-in-Touchsmart-TX2000/
   Totusi ar trebui sa iti mearga single touch-ul fara probleme.
   Daca totusi este din familita hp touchsmart tx2 gasesti aici driverele: http://www.touchsmartcommunity.com/forum/thread/934/NOW-AVAILABLE-HP-tx2-N-trig-Drivers-for-Windows-7-RC1-32bit-64bit-working/
   Sper ca informatia iti va fi folositoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>