Microsoft WebsiteSpark

Daca saptamana trecuta am spus de MSDN AA (sau programul DreamSpark) saptamana aceasta, mai exact pe data de 20 octombrie, Microsoft a lansat un nou proiect, de aceasta data orientat pe firmele de Web Design, cu maxim 10 angajati. WebsiteSpark este un program ce permite firmelor acces gratuit la unelte de design și dezvoltare, servere Web și de baze de date pentru producție, training și suport tehnic, vizibilitate suplimentară și beneficii comerciale.
Pentru date directe de pe site-ul Microsoft puteti accesa pagina acestuia: http://www.microsoft.com/web/websitespark/

Peste 40 de agenții locale s-au înscris în primele 3 săptămâni de la lansarea internațională și confirmă cererea de tehnologie Microsoft pentru Web. Hostway este primul partener de hosting – dintr-o serie de companii interesate de acest program – care sprijină agențiile Web pornind de la oferte de servere virtuale dedicate la un înalt nivel profesional.
Pentru maximum trei ani, agențiile Web cu până la 10 angajați au acces gratuit la Expression Studio, Visual Studio, Windows Server 2008 și SQL Server 2008. Nu există taxă de înscriere, doar de exit (și de doar 100 USD), iar înregistrarea are loc online la www.websitespark.ro. Mai mult, participanții în acest program pot alege ofertele de hosting pregătite special de către Hostway, la costuri promoționale pe toată perioada participării în WebsiteSpark. Astfel, agențiile Web din România câștigă un arsenal complet de beneficii pentru a crește și a se impune pe o piață online cu multe provocări, marcată de exigența și orientarea către rezultate a clienților finali.

Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft: „Dialogul nostru cu agențiile Web tocmai a căpătat mai multă substanță. Îl ducem dintr-o zonă măcinată de întrebări de costuri într-un context în care expresivitatea, profesionalismul și oportunitatea redevin principalele teme pentru clienții noștri comuni. Mulțumim partenerului nostru de hosting Hostway pentru răspunsul imediat, calitatea și exclusivitatea serviciilor oferite agențiilor din WebsiteSpark.”

Flaviu Rădulescu, Director General al Hostway România: „Am fost entuziasmați să ne alăturăm Microsoft în WebsiteSpark pentru că suntem convinși că programul va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor oferite de companiile mici de web design și development. Creșterea competitivității pieței este direct legată de evoluția ei deci, în final, programul va avea un efect pozitiv extins asupra tuturor jucătorilor din IT. Oferta cu care ne-am alăturat WebsiteSpark face accesibil tinerilor profesioniști web un serviciu profesional de găzduire, la costuri mult mai mici decât alternativele clasice de servere dedicate și a părut o completare firească la pachetul oferit de Microsoft.”

Simultan cu WebsiteSpark, Microsoft a lansat și Web Platform Installer (WPI) în versiunea a doua și Windows Web Applications Gallery. WPI oferă întreaga platformă necesară pentru dezvoltarea unui sit web, iar galeria de aplicații permite dezvoltatorilor să descopere și să utilizeze cele mai populare aplicații și framework-uri Web, inclusiv open source, dezvoltate în ASP.NET și PHP.

Agenții Web înrolate în program:

WebsiteSpark este însă o inițiativă care oferă foarte multă libertate agențiilor din piață, fără a impune restricții la nivel de platformă. Din sfera dezvoltatorilor în PHP, Dragoș – Bogdan Luca, Project Manager la Website Development declară: „Ne dorim să fim recunoscuți în piață ca un partener pe termen lung care să influențeze prin profesionalism și calitate piața web. Microsoft WebsiteSpark, este programul care se potrivește perfect cu profilul nostru și ne satisface dorința de perfecționare a a serviciilor în favoarea clienților. Aceasta ne oferă un sprijin comercial și tehnologic – costul de implementare și de punere în producție a siturilor pe Windows Web Server este zero, ceea ce pentru noi este un avantaj având în vedere situația economică precară din ultima vreme, în timp ce ne păstrăm și chiar dezvoltăm competențe de dezvoltare în PHP.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>