Microsoft World Wide Telescope

Stim ca Microsoft lucreaza in mod constant la noi proiecte care de care mai interesante sau mai utile. Unul dintre acestea este Microsoft World Wide Telescope, o alternativa mai eleganta si mai fluida pentru Google Sky.

Microsoft World Wide Telescope Start

Pana si pe telefonul Symbian aveam o aplicatie reprezentand harta cerului, ce afisa numele constelatiilor in functie de ora, anotimp, data. Resursele unui telefon nu sun insa suficiente pentru nivelul detaliilor pe care aplicatia World Wide Telescope le ofera.

Nu numai detaliile sunt interesante ci si functionalitatile aplicatiei. In principiu, o data ce ati instalat World Wide Telescope, beneficiati de un telescop virtual direct in calculator.

Microsoft World Wide Telescope Earth

Misiunea World Wide Telescope este demna de lauda:

– agregarea de date stiintifice de la cele mai mari observatoare, telescoape si institutii intr-o aplicatie coerenta si fluida
– stimularea interesului tinerilor prin oferirea unei baze solide pentru invatarea astronomiei

Datele oferite sunt destul de interesante. La un prim contact putem vedea
– planete,
– constelatii
– stele
– miscarile planetelor

Microsoft World Wide Telescope Constellations

Microsoft World Wide Telescope poate fi accesat si direct in browser la adresa oficiala.

Eu am optat insa pentru instalarea aplicatiei stand-alone. Chiar daca web-app-ul se misca mult mai bine decat Google Sky, experienta unei aplicatii de sine statatoare este chiar mai buna (si in plus, foloseste mai bine resursele calculatorului).

Pentru a descarca World Wide Telescope, linkul este cel de mai jos:

Download Microsoft World Wide Telescope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>