Moorea si Office 15 cu Metro UI – imagini

Nu numai Windows 8 este in plin proces de dezvoltare. Si suita Office 15 incepe incet incet sa capete contur. Metro UI este cuvantul de ordine in evolutia acestuia, dar nu singurul.

Office 15

De curand a fost descoperita aplicatia Moorea intr-un build mai vechi (15.0.2714.1001) al Microsoft Office 15. Aceasta se activeaza pornind Microsoft Word 15 din suita de mai sus.

Moorea

Dupa cum puteti observa, s-ar parea ca avem in fata o aplicatie multimedia. Dupa dimensiunea elementelor destinatia sa este interfata touch-based a Windows 8.

Moorea

Multiple tipuri de continut pot fi adaugate: imagini, documente, text. Asezarea elementelor cred ca va fi facuta prin tragere / drag&drop.

Moorea

Ultima imagine “scapata” imi aduge aminte de Microsoft Curier Booklet – un concept care inca mi se pare interesant, desi s-a renuntat la dezvoltarea sa.

Ca utilitate, Moorea ar putea fi un organizator de continut pe o anumita tema. Un fel de alternativa a bibliotecilor / Libraries din Windows 7, dar cu continut multimedia. Ar putea inlocui CD-urile pe care le cream la finalul unei excursii sau eveniment.

Se zvoneste insa si ca ar putea fi add-on pentru Microsoft OneNote. Aceasta varianta e mai plauzibila (vine via zdnet). Fiind utilizator de OneNote 2010, cred ca ar fi interesanta updatarea aplicatiei cu astfel de functionalitati multimedia pentru utilizare touch-based.

Legat de Metro UI, avem o imagine cu Microsoft Outlook 15 dintr-un build mai nou decat cel prezentat anterior. Integrarea pare mult mai logica si mai intuitiva. Office 15 cu Metro UI arata din ce in ce mai bine:

Outlook Office 15 Metro UI

via WinBeta.iT

One thought on “Moorea si Office 15 cu Metro UI – imagini”

  1. Courier era o idee foarte interesanta, pacat ca n-au continuat-o. Tin minte ca Bill Gates a spus intr-un interviu ca MS lucreaza la mai multe concepte de tablet device-uri care folosesc un stylus, asta se intampla cam anul trecut daca nu ma insel.
    A4a imagine (cea cu fundal rosu) prezinta similaritati si cu Zune, aplicatia pt. desktop, in special modul in care e scris “browse”.
    Daca toate conceptele astea se adeveresc, in combinatie cu procesoarele de 22 / 14 nm de la Intel si cu UEFI respectiv USB 3.0 si toate celelalte nebuneli care or sa vina, peisajul desktop PCurilor o sa fie foaarte interesant. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>