Moovida Media Center – un multimedia player interesant

Acum cateva zile am facut un test la sistemul de operare Ubuntu si pot spune ca am fost destul de incantat, dar din motive obiective am decis sa raman tot pe Windows (XP), cel putin momentan. Oricum, in cele ce urmeaza nu va voi povesti despre nici unul dintre aceste sisteme de operare.Motivele pentru care am renuntat la Ubuntu se datoreaza faptului ca nu am posibilitatea de a rula unele softuri care le folosesc eu mai des pe Windows. Printre acestea se numara si playerele multimedia.

Obisnuiesc sa urmaresc filmele in High Definition (in special mkv-uri). O data ce am amintit de acest subiect pot incepe in sfarsit sa aduc discutia unde imi doream. In incercarea mea de a descoperi un soft care sa ruleze acest tip de fisiere am descoperit un programel nou: Moovida Media Center.

La prima vizionare mi-a adus aminte de interfata care o putem regasi in meniul unui multimedia player stand alone. Un aspect foarte  interesant mi s-a parut a fi  gruparea pe categorii. Inca un plus este constituit de faptul ca functionalitatea playerului poate fi imbunatatita prin adaugarea de plug-in uri diverse , dar totusi inca foarte putine.

La categoria minusuri pot mentiona (din pacate) destul de multe; principalul dezavantaj il constituie consumul

mare de resurse (ram 2Gb ddr2 si procesor dual core 2 GHz nu i-au fost suficienti pentru a rula lin un film la 720p), imposibilitatea de a folosi si plug-in uri de la Winamp si mai ales faptul ca la vremea respectiva exista numai versiunea pentru Windows (se pare ca mai nou si pe Linux) –  desi pe Google, aparea deja ca  e valabil si pentru Linux.

Dupa cum puteti obseva in screenshot-uri, player-ul poate citi fisiere foto, video, audio, dar si continut multimedia de pe diverse site-uri. Cu alte cuvinte puteti sa va organizati tot ce aveti pe computer (muzica, filme, fotografii) dar sa vedeti si filmulete de pe youtube.De  asemenea, puteti vedea si fisierele aflate pe stik-urile USB atasate la PC-ul dvs.

Fata de prima instalare am mai remarcat o modificare si anume: in momentul in care s-a definitivat instalarea,

a aparut o fereastra care ma anuta ca exista cateva plug-in uri disponibile. Aceasta ma intreba  daca vreau sa le descarc si sa le instalez. Dupa multa rabdare si multe click-uri si cateva zeci de apasari ale tastei “backspace” am reusit sa le instalez pe toate.

Laudabila initiativa programatorilor (sau producatorilor sau cum vreti sa le spuneti) de a oferi suport pentru 

 cele mai cunoscute platforme: Windows, Linux si pe viitor (dupa cum zic ei ) Apple.

In concluzie, Moovida este o solutie completa pentru continutul multimedia. In timp, acesta ar putea constitui solutia ideala pentru inlocuirea numeroasele programe dedicate aflate deja pe piata.

Puteti descarca acest player de aici.

L.E.: la sugestia lui Bogdan, mentionez si faptul ca Moovida este un program GRATUIT.

10 thoughts on “Moovida Media Center – un multimedia player interesant”

  1. @Razvan: si mie imi place, dar pana la urma prefer tot Windows Media Player/Windows Media Center. Integrarea cu Libraries (pe care o folosesc de la Beta) imi este indispensabila acum. Nici nu mai stiu care foldere sunt unde.
    Dar pentru Ubuntu si XP cred ca e una dintre cele mai bune solutii. Problema cu consumul de resurse nu este insa una de trecut cu vederea.. Sa speram ca o vor rezolva.

  2. Eu tot Media Center folosesc. Scuzati`ma de off topic: Vreau sa stiu si eu ce antivirus imi recomandati pentru laptop : core 2 dou 2.0ghz. 3gb ram. Folosesc GDATA dar consuma f mult. Multumesc.

  3. @Dragos pune Avira FREE sau vezi ca sunt licente pe 3, 6 luni Avira Premium sau Security Suite … !

    Eu unul nu folosesc WMPlayer de la Windows ! Prefer SMPlayer, este superb, și nu mai ai nevoie de codec-uri ! 😀

  4. Imi cer scuze ca am uitat sa mentionez ca e gratuit ( dar, totusi cred ca acest lucru se putea afla apasand pe link.) Oricum, Ionut, iti multumesc de completare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>