“Morro” – Antivirus gratuit de la Microsoft!

A inceput cu Windows Firewall din Windows XP, a continuat cu Windows Defender in Vista, iar de cateva zile circula stirile legate de aparitia unui antivirus al celor de la Microsoft, intitulat momentan “Morro”. Daca stam sa ne gandim bine ar fi pasul urmator, Windows Antivirus pentru Windows 7.
Ce este cel mai important de stiut despre acest antivirus este faptul ca va fi gratuit. Da, ati citit bine, gratuit. Microsoft depunde eforturi mari pentru castigarea increderii si a credibilitatii utilizatorilor. Daca ne gandim la calitatea produselor gratuite Microsoft (IE 8, Microsoft SharePoint Designer, etc..) ne putem face o imagine despre calitatea viitorului antivirus.

Morro - RAV - Windows
Morro - RAV - Windows

Legat de aceasta stire, nu stiu cati dintre voi stiati (se pare ca cei de la ziare.com si alte ziare nationale (gandul, zf, etc..) nu stiau) ca Microsoft a cumparat acum cativa ani antivirusul Romanian Antivirus – RAV (cu tot cu echipa care l-a dezvoltat) al celor de la GeCAD. Din ce stiu pana acum, Windows Defender a folosit tehnologii dezvoltate in acel produs, dar s-ar parea ca dezvoltarea acestuia a continuat, si cred ca echipa care l-a facut, a continuat lucrul pentru a ne oferi un antivirus competitiv si totodata gratis.
RAV era un antivirus greoi, care gasea virusii dar nu stia intotdeauna sa-i indeparteze, sau sa-i elimine fara afectarea fisierelor infectate.

6 thoughts on ““Morro” – Antivirus gratuit de la Microsoft!”

  1. Asta e o veste foarte buna! In sfarsit un antivirus marca Microsoft. Acuma intrebarea mea e , oare va fi integrat in windows, sau va trebui descarcat si instalat separat.? Oricum ma bucur, sunt sigur ca Morro va fi un antivirus bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>