MSDN Academic Alliance

Ce reprezinta MSDN AA (Academic Alliance)?
Pana de curand auzisem de acest program ca fiind implementat doar in tarile… mai dezvoltate decat Romania, insa el exista si functioneaza si la noi. Dupa cum probabil v-ati dat seama din nume, Academic Alliance pune la dispozitia persoanelor din invatamantul superior (este posibil sa fie deja extins si in unele licee de profil), atat pentru cadre didactice cat si pentru studenti, soft-ul de care au nevoie, GRATUIT. Prin soft se poate intelege orice produs Microsoft, de la sistemele de operare Windows XP, Vista, Windows 7 pana la pachetele Office si Visual Studio.

Ce trebuie sa faceti ca sa aveti acces la acest soft?
Pai in primul rand in functie de unitatea de invatamant la care sunteti, cautati pagina web sau persoanele care se administreaza acest program in institutia respectiva, pentru a va crea un cont. Eu sunt student la Cibernetica asa ca va pot detalia acest proces in ASE.
Pagina pe care trebuie sa o accesati este: http://microsoft.ase.ro aici va puteti crea un cont completand formularul de inregistrare, atentie aveti nevoie de o dovada ca sunteti studenti – poza dupa chitanta(pentru cei la taxa) sau legitimatie sau adeverinta -valabile pe anul in curs. Pentru cei de la Universitatea Bucuresti site-ul este http://my.fmi.unibuc.ro/msdnaa.html iar pentru cei de la Politehnica http://www.microsoft-lab.pub.ro/Msdnaa/Default.aspx

Crearea contului poate dura cateva zile, iar produsele downloadate nu-si pierd licenta dupa ce ati terminat studiile, insa contul va fi sters astfel nu vezi mai avea voie sa downloadati produse noi. Fiecare cont poate primi o licenta pentru un anumit produs, insa se mai poate face cerere pentru inca o licenta. Atentie: licentele nu sunt comerciale, voi nu puteti vinde produsele, sau o faceti pe propria raspundere.
Pentru intrebari suplimentare, cei din ASE pot contacta membrii din echipa Student Parteners http://microsoft.ase.ro/Team/
De asemenea pentru cei ce vor sa invete cum sa foloseasca mediile de dezvoltare (Visual Studio 2008 + .net Framework) de la Microsoft, o pot face accesand site-urile: http://msdn.microsoft.com/en-us/visualc/bb496952.aspx si http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/bb798022.aspx?wt.slv=RightRail

Iata cum arata site-ul pentru cei din ASE, dupa ce vi s-a creat contul, doar o parte din programele ce pot fi downloadate apar in poze (cele gazduite pe un server din ASE) restul pot fi accesate din lista derulanta:

Si asa arata pagina pentru descarcarea unui produs:

21 thoughts on “MSDN Academic Alliance”

 1. eu sunt student la timisoara – Univeristatea de Vest, si asi fi interesat de siteul unde pot sa ma inscriu si eu…..problema e ca nu stiu unde sal gasesc :-??

 2. Eu sunt de la Spiru Haret Facultate Management Brasov si nu ma descurc cu inscrierea. Unde trebuie sa intru sa ma inscriu pentru facultatea mea?

  1. Pentru Brasov, din acest program face parte Universitatea Transilvania. Nu cred ca participa vreo universitate particulara, depinde daca au contracte cu Microsoft si ce prevad acestea.

 3. V-aş recomanda să citiţi cu atenţie regulile de folosire ale acestor soft-uri. Da, suntem în România, şi da, toţi avem prieteni la care apelăm să ne înstaleze un sistem de operare (de multe ori piratat), DAR aplicaţiile luate prin MSDN AA au urmatoarea restricţie:
  – ”nu pot fi utilizate în scop comercial.” ( http://microsoft.ase.ro/Msdnaa/ ) – asta nu înseamnă doar că licenţele nu sunt comerciale ci nici rezultatul folosirii lor nu poate fi folosit în scop comercial!
  Mai exact, cum scrie în EULA de la MSDN ( http://msdn.microsoft.com/en-us/academic/bb250608.aspx ):
  – „You (personalul facultăţii care distribuie software-ul) may let your staff, faculty, and students use such copies, and make one additional copy on their own computer or other device, but only (a) to develop, support, conduct, or take the STEM courses, labs, or programs you offer; (b) in non-commercial STEM research on your behalf; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes.” (STEM – Science, Technology, Engineering and Math)

  Persoanele de la facultăţi care administrează sistemele de MSDN AA ar trebui să evidenţieze mai bine condiţiile de folosire ale soft-urilor…

  1. Eu iti recomand sa mai citesti o data articolul:
   “atat pentru cadre didactice cat si pentru studenti, soft-ul de care au nevoie”
   “Atentie: licentele nu sunt comerciale, voi nu puteti vinde produsele, sau o faceti pe propria raspundere.”
   Acest articol are scopul informativ, fiecare face ce vrea cu softul si este raspunzator (tind sa cred ca cei care sunt la facultate au peste 18 ani si pot raspunde penal). Zilele trecute imi spunea un prieten de la Poli ca ar vrea sa teseze si el Windows 7, i-am zis de MSDN AA si mi-a spus ca nu stie ce este, i-am aratat articolul si s-a uitat pe site-ul facultatii lui, avea deja contul creat pt MSDN AA, dar nimeni nu-i spusese.

 4. asta si spuneam mai devreme cu “licente legale” :)

  pentru studenti: dupa cum va zice omul in articol, adresati-va celor cu responsabilitati tehnice (network admin, sysadmin) din institutia voastra de invatamant

 5. Aseara a spus la televizor pe TVRM ca si Spiru Haret a intrat in MSDNAA, din cate am inteles. Eu sunt student la USH Mate-Info Bucuresti, stie cineva ceva despre asta ?

  1. M-am uitat pe site-ul USH informeaza-te la profesorii de info, ei sunt in masura sa-ti spuna.

   “Din 1-06-2009 se desfasoara programul MSDN-AA (Microsoft Developer Network – Academic Alliance), prin contractul CLN 2009 1373/14-04-2009, valabil pentru toti studentii facultatii de matematica-informatica, specializarea informatica. “

 6. Pai eu nu sunt din Bucuresti, sunt din provincie, astia aici la noi habar nu au nici macar cum ii cheama :) Nu stiu unde ar trebui sa ma interesez, am contactat facultatea din Bucuresti, nu am primit nici un raspuns…pfff…am crezut ca stie cineva ceva ce si cum despre USH.

 7. buna! vroiam sa anunt ca si universitatea particulara Danubius din Galati este in parteneriat cu Msdn, in cazul in care mai sunt cititori si de pe la aceasta facultate.
  felicitari pt blog! e f util…cel putin pt mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>