Muzica de acasa merge cu tine oriunde ai internet – Windows Media Player 12

WMP 12 LogoV-ati gandit vreodata cum ar fi daca ati putea sa aveti toata muzica la indemana oricand, oriunde? Probabil ca da, si atunci ati achizitionat un iPod de 60GB pe care incapeau cu lejeritate cele mai ascultate melodii/colectii sau chiar filme/seriale. Totusi, daca stam sa ne gandim, aceastasolutie nu e tocmai eficienta deoarece informatia se gaseste pe doua medii de stocare in acelasi timp. In plus internetul este, in multe tari, prezent in aproape toate locuintele sau parcurile publice.
Deci de ce nu ne-am folosi de avantajele internetului pentru a avea la dispozitie oricand colectia audio, sau pozele de la o aniversare, sau poate un clip amuzant de la ultima petrecere?


Se pare ca cineva s-a gandit deja la asta si cu toate ca functionalitatea nu a fost mediatizata cat ar fi trebuit, ea exista si este prezenta in Windows 7, mai exact in Windows Media Player 12 din Windows 7.
WMP 12 permite asocierea unu Windows Live ID cu Biblioteca (Library) Media proprie. Apoi, asociind acest ID la un alt calculator, avem posibilitatea de a naviga prin propria biblioteca (Library).
Sa vedem si cum facem acest lucru:
1. Deschideti Windows Media Player 12

2. Selectati meniul Stream

3. si apoi Link an online ID

4. Apasati link-ul Link Online ID

5. iar in casuta urmatoare introduceti mailul si parola, apoi apasati butonul Sign In

6. Inchideti ferestrele ramase (OK/Close)

7. Mergeti din nou in meniul Stream si acum selectati Allow Internet acces to home media

8. Va aparea un ecran de confirmare a reusitei actiunii

9. Pentru a accesa Biblioteca media de pe alt calculator trebuie sa urmati aceeasi pasi (1-8) iar biblioteca proprie va aparea in meniul Other Libraries

Succes!

via Lifehacker

9 thoughts on “Muzica de acasa merge cu tine oriunde ai internet – Windows Media Player 12”

 1. Dap. Costel are dreptate.
  Ai o solutie prin care sa uploadez 100GB de muzica, nu tocmai l-3-g-4-l-|, sa fie ieftin (preturi comparabile cu Google Picassa) si sa nu ma trezesc cu bratari la mana ? 😀

 2. @Costel, @Vlad: bineinteles ca am o solutie, dar nu e gratis :)). Costa o bere :D. Glumesc. Majoritatea calculatoarelor au o functie Wake On Lan (pe placa de baza, in BIOS), asta inseamna ca la un anumit semnal trimis pe IP/Port calculatorul porneste si functioneaza atata timp cat nu il inchizi, lucru iarasi programabil 😀 (la un interval de timp sau dupa un anumit task). Mi-ati dat totusi o idee, un tutorial pentru Task Scheduler :D. Cu toate ca nu l-am mai folosit de pe vremea lui XP, cred ca si-ar gasi utilitatea.

 3. ma puteti ajuta si pe mn cu cva..
  imi puteti zice si mie unde gasesc setarile mouselui in windows 7 (pentruca ca mi lma instalat si eu si nu gasesc setarile mouselui pt ai face niste setar nue ca in win xp intri in control panel etc)

 4. Recomandat ar fi sa nu tii activata setarea Wake On Lan.
  Exista riscul sa porneasca calculatorul noaptea singur de nebun :)
  Pe multi i-am auzit ca au patit asta,e adevarat pe calculatoare mai vechi-3-4 ani.
  Iar un calculator are cam 400 wati da?(cel putin),vorbind de desktop.
  Sa-l lasi zi si noapte in priza doar pt. a avea muzica la discretie,…..
  Cu un laptop nu exista problema asta,binenteles sa dezactivezi stand by.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>