MySites: Metro Start Screen din Windows 8 in Google Chrome

Doriti sa va obisnuiti cu Windows 8 (mai precis cu Start Screen-ul interfetei Metro a acestuia) dar nu vreti sa-l instalati in dual boot si nici sa-l virtualizati?

Atunci am o solutie foarte eleganta. Poarta numele de MySites si este o extensie pentru Google Chrome. Nu este nici complexa nici extrem de functionala. Singurul ei atu este design-ul inspirat din Windows 8.

Principala functionalitate a extensiei este de a modifica continutul paginii New Tab din Google Chrome:

– accest rapid la site-urile favorite (functionalitate ce este prezenta in Google Chrome sub forma de bara nu de pagina)

– posibilitatea de a cauta direct din pagina New Tab (mai usoara imi pare cautarea direct in OmniBar )
– marimi ale Tile-urilor direct proportionale cu numarul de accesari (in mod normal, Google Chrome prezinta site-urile vizitate frecvent in ordine descrescatoare, iconitele avand aceeasi dimensiune)

In total, MySites ofera in locul unui tab nou: Most Visited, Favorites si Apps fata de cele doua oferite implicit in Google Chrome.

Partea negativa este ca noul tab nu este o aplicatie propriu zisa in Google Chrome, ci este o pagina pe site-ul incredibar.com ce contine informatiile mentionate mai sus aranjate in format Metro. Acest lucru face ca performanta sa nu fie punctul forte al MySites. Sper insa ca se va transforma intr-o aplicatie de sine statatoare cat mai curand.

Lasand la o parte functionalitatea redusa pe Windows 7, cred ca pe Chromebook-uri aceasta extensie poate capata chiar valoarea unui Transformation Pack.

Linkul pentru testare este, ca de obicei, cel de mai jos:

Instaleaza MySites extensie Google Chrome

La final am si o intrebare: Mai foloseste cineva aplicatii pentru customizarea paginii New Tab? Care ar fi cea mai utila/functionala?

PS: lipsa articolelor din ultimele zile este motivata de o scurta vacanta cu ocazia zilei muncii. ne vom reveni la normal in zilele urmatoare :D. multumim pentru intelegere.

3 thoughts on “MySites: Metro Start Screen din Windows 8 in Google Chrome”

  1. @Leynad: Aham.. bun pont intr-adevar. Speed Dial 2 e mult mai puternica decat MySites, mai rapida si chiar daca nu are interfata Metro, e mult mai utila. Mersi. II voi dedica si un articol (dupa ce ma joc mai mult cu ea) pentru ca merita :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>