Namebench – testeaza cel mai rapid DNS

Va mai aduceti aminte de Google DNS nu-i asa? Va promiteam atunci un review pentru Namebench (si ii multumesc lui Ady pentru reamintire). Programul amintit este dezvoltata de un angajat Google din Belgia si ofera posibilitatea testarii celui mai rapid DNS.

Dupa cum spuneam si in articolul de atunci, serverul DNS (Domain Name System) este cel care transforma adresele in IP-uri. Cu cat este mai rapid, cu atat paginile vor fi incarcate mai repede (este o explicatie destul de bruta, dar puteti sa va faceti o idee).

Avand in vedere ca Google DNS nu este singurul serviciu de DNS gratuit existent, ar fi bine sa aflati care este cel mai potrivit pentru providerul de internet pe care il utilizati. Cel mai cunoscut dintre acestea este OpenDNS. 

Eu, spre exemplu, am rulat Namebench (folosind optiunile standard, testul a durat aproximativ 5 minute) si am aflat ca DNS-ul primar folosit de UPC este cel mai rapid pe care as putea sa-l utilizez. Pe locul trei este un DNS al celor de la RDS (Pitesti) si abia pe locul 4 Google DNS.

 

Pentru a descarca Namebench si a testa cel mai rapid DNS pentru conexiunea voastra, folositi link-ul de mai jos:

Download Namebench – DNS tester

Nota: Namebench poate fi utilizat atat pe Windows cat si pe Mac OS X sau sisteme de operare bazate pe Linux.

8 thoughts on “Namebench – testeaza cel mai rapid DNS”

  1. Cind intru pe link-ul de download Namebench , la prima optiune de descarcare : “namebench-1.2-source.tgz namebench 1.2 source code (requires Python 2.4 – 2.7) ” , AVG-ul il detecteaza ca VIRUS ; am descarcat Namebench de la a treia optiune de download : ” namebench-1.2-Windows.exe namebench 1.2 for Windows (portable self-extracting executable) ” si totul a fost OK ; namebench a rulat aprox 5 min si mi-a ”oferit” 3 provideri DNS ; FOARTE INTERESANT . MULTUMESC !!!

  2. Pai eu l-am testat demult si de fiecare data(fara exceptii) imi dadea alt DNS ca ar fii mai bun pt mine. Cu DNS-ul implicit de la provider(RDS) imi spunea ca pagina ta(adica asta) nu a mai fost actualizata de 14 zile. Am verificat pe alt pc si totul era ok, dupa ce am pus adresa de la OPENDNS a intrat instant si la zii. Deci, nu am incredere in Namebench si in nici intrun caz in DNS-ul providedrului.

  3. @ploe: Ce provider ai? si ce DNS-uri ti-a oferit? era vreo unul din cele 3 Google DNS?

    @Disable: am observat si eu unele schimbari de locuri in topul generat, dar diferentele nu au trecut niciodata de 8% fata de cel actual… asa ca nu le-am mai modificat. Ceea ce o sa mai fac e sa incerc timp de o saptamana sa fac testul zilnic. Sa vad daca si DNS-urile UPC au probleme de updatare. Banuiesc ca cele Google/OpenDNS sunt mult mai de incredere din punctul asta de vedere.

  4. Si eu l-am incercat de prima oara cand ai scris de el,si de mai multe ori mi-a dat DNS -ul de la google ca este cel mai bun pentru mine(8.8.8.8:8.8.4.4)
    Am net de la RDS,in Galati.
    Imi merge foarte bine cu DNS -ul de la google,am cateva luni de cand il folosesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>