Noile iconite ale produselor Microsoft!

Iconitele sunt definitorii pentru o aplicatie. Poate la fel de reprezentative precum numele aplicatiei. Cand cautam o aplicatie pe Desktop sau in Program Files, spre exemplu, ne vom uita direct dupa iconita aplicatiei, de cele mai multe ori chiar fara a-i mai citi denumirea.

O data cu un nou sistem de operare, si cu noi versiuni ale diferitelor aplicatii, Microsoft face trecerea catre un nou design al iconitelor. Design-ul, ca linii generale, arata mai profesionist, mai curat si mai complex in acelasi timp.

Va fi nevoie insa de un timp de acomodare cu aceste noi iconite, fiind destul de diferite fata de cele cu care ne-am obisnuit pana acum. Acesta va creste cu cat vom avea mai multe programe (nu neaparat Microsoft) care vor folosi litere pe post de simboluri definitorii ale iconitelor.

Cele mai noi iconite sunt cele ale Microsoft Expression Studio si le puteti vedea mai jos:

Expression Studio 3 application icons

 

Microsoft a portat aceeasi linie de design si pentru iconitele Office 2010. Iconite pe care probabil le-ati observat in ultimul build de Office 2010. 

Mai jos aveti atat iconitele vechi, din Office 2010 Technical Preview si Office 2007, cat si cele noi, din Office 2010 Beta. (Cei e doresc noile iconite Office le pot descarca de aici )

Office 2010 Technical Preview icons

versus

  
Office 2010 Beta icons

  

Ce as fi dorit insa de la Microsoft ar fi fost ca toate iconitele sa para desenate de acceasi persoana. Uitati mai jos iconitele din pachetul Windows Live Essentials:

Windows Live Wave 3 icons

Nu seamana nici cu cele din Expression Studio, nici cu cele din Office 2010 si nici cu cele din Windows 7:

imageimage image 

Ar fi putut, probabil fara greutate, sa pastreze un design unitar. Inteleg ca fiecare proiect are echipa sa de dezvoltare si design. Dar atata timp cat au reusit sa coopereze la design-ul meniurilor aplicatiilor (asemanator ribbon), cred ca puteau cu usurinta sa realizeze un set de iconite care sa para din aceeasi familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>