Noua reclama Microsoft: “Nu sunt destul de cool pentru a fi Mac”

In ultimii ani, Microsoft a incercat mai multe campanii publicitare, fiecare cu mai mult sau mai putin succes. De data aceasta avem de-a face cu o serie de reclame adunate sub numele de “Laptop Hunters”. Idea din spatele spot-urilor publictare este de a separa cumparatorii de laptop-uri in categorii cum ar fi: gameri, casual, design-eri, parinti, etc.. Prin intermendiul site-ului Laptop Hunters al Microsoft, puteti naviga printre diverse modele de notebook-uri asociate unei anumite categorii, restrangand intr-un fel aria de cautare pentru a va usura alegerea.


Site-ul nu exceleaza in vreun fel, dar prima reclama este cea pe care am observat-o. Aceasta o prezinta pe Lauren. Ea doreste un laptop decent ca performante, cu un monitor de 17 inci si totul sub 1000$. Ea este filmata in timp ce isi cauta acest calculator, ajungand la un moment dat si la un magazin Apple. Iesind din acest magazin ea ne dezvaluie ca singurul Laptop pe care si l-ar permite ar fi unul cu ecran de 13 inci, dupa care adauga “i’m just not cool enough to be a Mac person”(“Nu sunt destul de cool pentru a fi Mac”). Universul Windows este, desigur foarte primitor si Lauren gaseste un sistem HP care sa-i satisfaca nevoile (4Gb RAM , 250GB HDD si monitor de 17 inci). Pastreaza laptop-ul si primeste si restul de 400$ din partea Microsoft.

Aceasta este una dintre primele reclame in care Microsoft ataca Mac-urile direct. Au mai fost aluzii, dar in cea mai mare parte Microsoft nu a facut referiri directe spre calculatoarele celor de la Apple. Va fi interesant de observat reactia publicului. Pana acum reclamele Apple, sau mai exact campania lor “I’m a Mac” a fost cea care a dat peste nas produselor Microsoft. Acum acestia revin in forta, si cu Windows 7 si Windows Live Essentials, au cu ce sa iasa la inaintare.

Lasand reclamele la o parte, multi fani Apple sustin faptul ca un PC cu o configuratie asemanatoare are si un pret asemanator. In Romania acest lucru nu poate fi mai departe de adevar, cu preturi de pornire de 7100 RON pentru cel mai slab laptop al lor (pret pe care l-am vazut afisat acum cateva zile cand am vrut sa-mi achizitionez un laptop) si cu o configuratie echivalenta PC de maxim 2500. In plus, in mare parte laptop-urile lor nu au avut placi video dedicate pana anul acesta, ceea ce ma face sa ma intreb in ce categorie de produse Premium se incadreaza de fapt. Eh intotdeauna se vor gasi cumparatori, la fel cum s-au gasit si pentru iPhone..

3 thoughts on “Noua reclama Microsoft: “Nu sunt destul de cool pentru a fi Mac””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>