Office 15 Technical Preview – galerie imagini

Microsoft Office LogoDesi Office 15 Technical Preview (pre-beta) a fost lansat anumitor dezvoltatori in luna ianuarie, abia acum vedem cateva imagini la rezolutii satisfacatoare cu aplicatiile ce formeaza aceasta suita.

Am mai vazut o parte din aplicatiile Office 15 in prezentarea Windows 8 pentru ARM, dar calitatea imaginilor preluate din clip a lasat de dorit.

Cei de la The Verge au reusit sa testeze aplicatiile si chiar au publicat imaginile de mai jos.

Microsoft OneNote 15

Ribbon-ul este de cele mai multe ori ascuns, dar poate fi observat in aplicatia Microsoft OneNote. Se poate vedea ca optiunile tabului HOME sunt asemanatoare, iar aranjarea notelor si a caietelor pare putin diferita fata de OneNote 2010

OneNote 15

Meniul FILE este si el asemantor, cu mentiunea ca numele optiunilor din acest meniu, ca si cele din meniul principal sunt scrise cu majuscule.

OneNote 15

Microsoft Word 15

Noutatile din Word 15 includ bara colorata si redesenata din subsol, link-ul de Sign In din coltul stanga-sus, dar si o noua interfata de pornire (ce se va gasi probabil si in celelalte aplicatii)

Word 15

Word 15

Microsoft PowerPoint 15

Nici aici nu avem diferente semnificative, in afara de cele mentionate anterior.

PowerPoint 15

Functia Broadcast Slide Show (de partajare in timp real a unui prezentari PowerPoint via internet) a fost redenumita mai sugestiv: Present Online.

Microsoft Outlook 15

Schimbarile majore sunt insa la nivelul aplicatiei Outlook 15 care este si elementul cheie de productivitate din suita Office.

Outlook 15

Aceasta a capatat un aspect Metro, iar functia Contacts a fost redenumita in People – probabil pentru o mai buna descriere a functionalitatii (integrare de contacte din retele sociale).

Concluzii

Interfata pare simpla la prima vedere, dar ascunde aceleasi functii cu care ne-am obisnuit deja in suita Microsoft Office. Avand in vedere numarul acestora, ca ar fi mai util un HUD Display ca in Ubuntu 12.04.

Toate aplicatiile sunt optimizate sa ruleaze full screen, iar meniurile mari si bine spatiate vor incerca sa usureze utilizarea cu degetele. Pana la versiunea Beta din vara sunt sigur ca vom mai vedea cateva schimbari in Office 15.

2 thoughts on “Office 15 Technical Preview – galerie imagini”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>