Office 2013 redefineste standardul pentru productivitate

Din procesul de reinventare a produselor Microsoft a lipsit, pana acum, suita Office. Ce-i drept, am vazut cateva imagini cu Office 15, dar nimic nu ne-a pregatit cu adevarat pentru Office 2013.

Office 2013 Logo


Microsoft a lucrat mult la aceasta suita, iar surpriza a depasit asteptarile. Nu ma refer aici atat de mult la functionalitati noi ci la imbunatatirea celor deja existente, la o redefinire a cuvantului interconectivitate.

Office 2013 in Windows 8

Microsoft s-a focusat destul de mult pe touch in Office 2013. Office isi doreste sa fie la fel de simplu de utilizat cu un stylus sau tactil precum este atunci cand folosim mouse-ul sau tastatura.

Stylus-ul chiar are o functie importanta, ajutand la crearea de continut, luarea de notite sau accesarea anumitor functionalitati. Poate fi folosit chiar pe post de marker sau radiera digitala.

Uneltele pe care le foloseam la scoala sunt acum digitizate si integrate in Office 2013.

Inclinatia catre touch se vede insa cel mai bine in aplicatii precum OneNote 2013 sau Lync – acestea fiind primele aplicatii de tip Metro din suita (destinate utilizarii pe tablete cu Windows 8).

Dupa cum stiam, tabletele cu Windows 8 RT vor avea preinstalata suita Office Home and Student 2013 continand Word, Excel, PowerPoint si OneNote.

Office 2013 in cloud

Urmatoarea inclinatie a Office 2013 este catre cloud.
Ne-am obisnuit deja cu SkyDrive, iar salvarea automata a documentelor in acest spatiu de stocare virtual nu poate fi decat binevenita.

Cei 25 GB (7GB) sunt accesibili de oriunde, indiferent ca este vorba de un telefon mobil, tableta, laptop sau doar un browser. O mutare indreptata direct catre Google Docs.

Avantajul fata de acesta din urma constand chiar in aplicatiile stand-alone ale suitei. Acestea vor prelua setarile si fisierele utilizate recent de pe un device pe altul, intocmai cum face Google Chrome cu bookmark-urile si parolele.

Iar daca varianta web nu va este de ajuns, Office 2013 vine acum si in varianta on-demand. Adica aplicatia va rula pe un server, la distanta, iar dumneavoastra o veti putea accesa ca si cum ar fi pe calculator.

Office 2013 devine social

Dupa achizitionarea retelei sociale pentru intreprinderi – Yammer, Microsoft a continuat integrarea acesteia cu sisteme precum SharePoint sau Microsoft Dynamics.

Sunt integrate cele mai comune actiuni de pe o retea sociala: grupuri, feed-uri cu noutati, imagini, clipuri video si chiar continut Office.

Mai mult, Outlook 2013 integreaza si un tab nou pentru contacte, continand informatii din alte retele sociale precum Facebook sau LinkedIn.

Iar pentru cei ce opteaza pentru Office 365, acestia vor primi gratuit 60 de minute Skype, acesta fiind deja integrat in suita Office 2013.

Office 365 editia 2013

Si fiindca tot am vorbit despre abonamente, Office 365 va veni in 3 versiuni, dar preturile nu au fost inca facute publice. Toate versiunile vor contine urmatoarele aplicatii: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access.

Office 365 Home Premium — destinat familiilor si utilizatorilor obisnuiti. Include 20GB SkyDrive si 60 de minute Skype.

Office 365 Small Business Premium — destinat companiilor mici. Include servicii avansate de email, partajarea calendarului, unelte pentru website-uri si posibilitatea intierii de conferinte web HD.

Office 365 ProPlus — destinat companiilor mari ce au nevoie de capabilitati avansate dar si de flexibilitatea data de cloud.

Download Office 2013 Customer Preview

Trebuie sa recunosc ca Microsoft reuseste sa gaseasca solutii atunci cand vine vorba de productivitate. Intr-un fel, suita Office este facuta astfel incat sa ne ajute sa lucram mai eficient, mai mobil si mai rapid.

Voi reveni cu impresii legate de fiecare din aplicatiile suitei Office 2013: Word 2013, Excel 2013, OneNote 2013, PowerPoint 2013 si Outlook 2013.

Pana atunci va invit sa testati versiunea publica descarcand kit-ul Office 2013 Customer Preview de mai jos:

Download Office 2013

3 thoughts on “Office 2013 redefineste standardul pentru productivitate”

  1. “Office 2013 Customer Preview” nu “Consumer Preview” (ultima propozitie)

    Daca nu prea ai chef de Office on Demand (versiunea Click to Run, asta care e pusa la dispozitie pe site-ul oficial) exista si pachetul full, pe Technet : http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/hh973391 . In partea de jos scrie undeva “Download the .msi package now” . Dupa ce iti pui parola si IDul de Microsoft Account, o sa-ti apara un formular cu nume, adresa, etc, etc. Dai Continue si o sa ai de ales intre o versiune pe 32 si una pe 64 de biti. Pachetul are aprox. 700 de mb.

    Deocamdata imi place, desi cred ca o sa existe si un “black theme” in versiunea finala. Nu de alta, da’ albul nu e chiar potrivit, mai ales cand ai de editat ceva noaptea.
    O chestie care imi place foarte mult e animatia din Word (ma refer atunci cand scrii ceva).
    Let the testing begin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>