Office 365 Public Beta

Office 365Microsoft a anuntat Office 365 inca din octombrie anul trecut. De atunci, pachetul a putut fi testat de catre testeri selectionati de Microsoft. Exista si posibilitatea inscrierii pe listele de asteptare, iar cei care s-au inscris pe acele liste ar fi trebuit deja sa primeasca notificarea legata de deschiderea versiunii Office 365 Beta catre publicul larg.

Daca nu v-ati inscris  o puteti face chiar si acum pe site-ul oficial. Durata de asteptare pana la primirea invitatiei este undeva intre doua si patru saptamani.

Pachetul nu este doar o versiune pe baza de abonament a suitei Office 2010 ci este mult mai mult decat atat. Include sincronizari si editari ale documentelor prin Office Web Apps/Sharepoint, acces la Outlook Web App, Microsoft Access Web App, Instant Messenger Intern sau conferinte. Totul intr-un mediu complet securizat si protejat.

Sa le luam pe rand.

Email si Calendar

Aceasta functie permite accesarea email-ului, a calendarului si a contactelor indiferent de locatie sau dispozitiv (sunt incluse aici terminalele Symbian, Blackberry, Windows Phone 7, Android sau iPhone). Spatiul de stocare este cel de 25GB (per user), iar mesajele pot ajunge la 25MB (per mesaj individual). Aplicatia Office 365 Outlook Web App promite sa pastreze functionalitatile si infatisarea aplicatiei dedicate – Outlook 2007/Outlook 2010 – cu care poate lucra in tandem.

Office 365 Outlook Web App

Office Web Apps

Integrarea cu Office Web Apps poate fi deja considerata implicita suitei Office. Insa ce este special in Office 365 este sincronizarea prin SharePoint – cu scopul de a spori productivitatea angajatilor si a inlesni lucrul colaborativ.

Office 365 Excell

Website si unelte colaborative

Inclus in Office 365 este si un pachet de unelte colaborative ce permit partajarea de fisiere si documente atat in interiorul companiei cat si in afara ei. O mica parte din aceasta functionalitate se regaseste si in DropBox, dar nevoile unei companii cu 10-25 de angajati nu cred ca pot fi acoperite de cei 2Gb din contul gratuit. In plus Office 365 ofera si accesul la baze de date prin Microsoft Access Web App si la un fel de FrontPage Web App – pentru realizarea designului si a fucntionalitatilor siteului.

Website Design Web App

Mesagerie instanta si conferinte

O data cu integrarea tehnologiilor Microsoft Lync in Office 365, a fost atins si un nou nivel in comunicarea la distanta. Este vorba de mesagerie instant, apeluri video si video/audio-conferinte.

Office 365 IM

Cerinte Sistem

Sisteme de operare:
Windows 7
Windows Vista cu Service Pack 2
Windows XP cu Service Pack 3
Mac OS X 10.5 Leopard, 10.6 Snow Leopard

Software necesar
Microsoft .NET Framework 3.0 (pentru Windows XP)
Java client 1.4.2 (pentru Macintosh OS X)

Software Office
Microsoft Office 2010 sau Office 2007 Service Pack 2
Office 2008 pentru Mac si Microsoft Entourage 2008 Web Services Edition
Office 2011 pentru Mac si Outlook 2011 pentru Mac
.NET Framework 2.0 sau mai nou
Microsoft Lync 2010
Communicator pentru Mac

Software PC-client
Services Connector

Browser Web
Internet Explorer 7 sau mai nou
Mozilla Firefox 3.x sau mai nou
Apple Safari 3.x sau mai nou

Preturi si licentiere

Sistemul de licentiere este unul cu plata lunara. Aplicatiile Office descarcate si instalate pe calculatoarele clientilor vor fi licentiate ca aplicatii normale, diferentierea fiind faptul ca licentierea are loc in cloud, astfel fiind combinate mai multe servicii in acelasi timp (Exchange Online, SharePoint Online, etc..).

Pentru intreprinderi mici (small bussines) pachetul P1 al Microsoft Office 365 oferit spre testare include in 6$/user/luna urmatoarele:

Email si calendar
Office Web Apps
Website si unelte colaborative
Mesagerie instant si conferinte

Pentru companii mari / corporatii (enterprises) pachetul E3 al Office 365 oferit spre testare include in 16/$user/luna urmatoarele:

Nota: doar pachetele E3 si E4 includ suita de aplicatii Office 2010 Professional Plus.

Avand in vedere ca in prezent nu am la dispozitie vreun numar de angajati pentru a testa acest program, fac apel la posibili doritori si in acelasi timp cititori ai acestui blog sa ne ofere impresiile dupa o utilizare adecvata. Multumesc anticipat :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>