Opera “face gestures” – controleaza browser-ul cu o privire.

Cautand comparatii intre diverse browsere, nu am putut sa nu observ si noutatile aduse de Opera. Am folosit acest browser o lunga perioada de timp. Avea client de mail integrat, client de download, iar Firefox-ul nici nu exista pe atunci. Insa exista Netscape, erau ultimele zile ale faimosului browser. Internet Explorer era la versiunea 5 care era la fel de mult un browser pe cat e Safari acum (glumesc bineinteles).
Revenind la Opera, baietii chiar spera la o relansare si cred ca au o sansa.
Majoritatea laptop-urilor (fie ele Mac sau PC) au inclusa o camera web deasupra ecranului. Cei de la Opera au descoperit o modalitate de utilizare a acestei camera pentru a dirija browser-ul doar cu mimica fetei, nu mai e nevoie nici de tastatura, nici de mouse, nici macar de degete pentru o interfata touch. Tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati in diferite moduri la browser iar acesta va urma instructiunile cu strictete.
Aveti mai jos o imagine demonstrativa a unor gesturi si a actiunilor acestora(click pentru marire):
opera facial gestures
 

Ma intreb cum ar fi ca telefonul sa stie pe cine vreti sa sunati doar uitandu-va intr-un anumit fel la el? E un mod de a privi lucrurile… Mimica fetei ar putea fi urmatorul pas pe drumul interfetei cu utilizatorul. Ar putea fi si sfarsitul interfetei touch. Ramane de vazut.
PS: nu este recomandata folosirea “facial gestures” atunci cand vizitati site-uri pentru adulti. Este stiut faptul ca in astfel de momente mimica fetei poate suferi inconstient. Daca observati ca browser-ul actioneaza aleator functii precum Zoom In sau Zoom Out, este de preferat sa opriti functionarea “facial gestures” si sa continuati navigarea in modul clasic.
PS2: fiind o versiune inca in testare, pilozitatea faciala (mustata, barba) nu este inca suportata. Nu sunt suportate deasemenea nici frizurile emo care acopera cel putin un ochi. Aceste inconveniente vor fi luate in considerare si incompatibilitatile vor fi rezolvate in cel mai scurt timp.

Update: observ ca site-ul Youtube are ceva probleme cu afisarea videoclip-urilor, in sensul ca le afiseaza rasturnate. Vad ca pe blog este afisat normal; daca nu ma credeti puteti urma acest link (nu cred ca o sa tina foarte mult problema tehnica totusi…): Opera facial gestures. Macar am apucat sa pun videoclipul pe blog inainte de aparitia bug-ului.

3 thoughts on “Opera “face gestures” – controleaza browser-ul cu o privire.”

  1. @Wolftail: stiam asta, era o farsa de 1 aprilie (pentru cei ce nu o stiau deja).
    PS: Articolul de mai sus este o farsa cu totul :). Sper ca v-a placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>