ORACLE VM VirtualBox 4.0 Final cu suport pentru extensii

Iata ca ORACLE (ce a cumparat intre timp Sun, care cumparase in prealabil Innotek) ne ofera in preajma sarbatorilor VirtualBox 4.0 – o versiune cu aproximativ la fel de multe surprize ca si VirtualBox 3.0.

Desi sub patronaj ORACLE, produsul VirtualBox 4.0 si-a pastrat individualitatea, ramanand in esenta acelasi VirtualBox cu care ne-am obisnuit dar avand cateva imbunatatiri destul de interesante menite sa usureze lucrul cu masini virtuale.

Cea mai interesanta dintre acestea este utilizarea standardului Open Virtualization Format Archive pentru manipularea masinilor virtuale. Prin intermediul acestuia, exportul se realizeaza intr-un singur fisier, ale carui setari pot fi modificate ulterior in mod vizual (fara editari de XML-uri) fiind in acest fel foarte usor de importat si montat.

Urmatoarea functionalitate adaugata – ca importanta – este posibilitatea de a adauga extensii. O pun pe locul doi in acest moment doar datorita faptului ca singura extensie disponibila este un pachet cu suport USB 2.0, RDP pentru VirtualBox si bootare prin PXE venita chiar de la ORACLE. Odata ce dezvoltatorii vor realiza importanta acestor extensii, cred ca vom vedea adevarata valoare a VirtualBox 4.0.

Alte imbunatatiri ar mai fi:

– posibilitatea de a vedea un preview al sistemului de operare chiar in fereastra de detalii a acestuia
VirtualBox 4.0
– alocarea a peste 2GB RAM pentru o masina virtuala chiar si pe un sistem gazda pe 32 biti
– redimensionarea imaginilor VDI si VHD
– suport pentru Intel HD audio si Intel ICH9
– suport pentru copierea de fisiere din sistemul gazda in sistemul virtual prin instalarea “guest additions”
– multiple bug-fix-uri

Pentru a descarca ORACLE VM VirtualBox 4.0 folositi link-ul oficial de mai jos (acolo veti gasi versiunea potrivita pentru sistemul de operare dorit):

Download VirtualBox 4.0

imagini via ghacks

11 thoughts on “ORACLE VM VirtualBox 4.0 Final cu suport pentru extensii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>