OS X Lion – sistem de operare in browser

Fiindca nu am tinut destul de mult instalat pachetul de transformare OS X Lion pentru Windows 7, m-am gandit sa ma mai familiarizez cu sistemul de operare al celor de la Apple utilizandu-l direct din browser. Bineinteles, nu este vorba de orice browser, doar cele mai performante browsere (Firefox, Chrome) pot rula o aplicatie web ce foloseste tehnologii atat de noi (CSS3 animations) .

OS X Lion in browser

De-a lungul timpului am mai testat sisteme de operare in browser. Fie ca a fost vorba de Remote Desktop Connection prin Google Chrome fie ca a fost vorba de o aplicatie asemanatoare pentru Windows Vista sau Windows 3.1.


A venit timpul ca si OS X Lion sa aiba parte de tratamentul “in browser”. Nu este cea mai functionala iteratie, dar este de departe cea mai bine realizata din punct de vedere vizual. Acest lucru inseamna ca majoritatea aplicatiilor nu functioneaza si ca Dock-ul precum si meniurile sunt mai mult de forma.

OS X Lion in browser

Insa efectele de afisare ale meniului sau ale Dock-ului sunt cat se poate de realistice.

OS X Lion in browser

Nici ecranul de login (unul dintre putinele lucruri functionale) nu este de lepadat. Este curat si nu permite accesul la desktop decat dupa introducerea parolei (“admin“).

OS X Lion in browser

Toate aceste elemente ale interfetei sunt realizate in HTML5, CSS3 si jQuery. Planurile pentru acest proiect nu se opresc aici, urmand sa primeasca noi functionalitati si iconite. Tehnologiile web la putere, din nou.

Ca de obicei, linkul pentru a testa bijuteria este cel de mai jos:

OS X Lion in browser

PS: Pentru Opera sau Internet Explorer 9 mesajul de intampinare este urmatorul:

OS X Lion in browser

via redmondpie

One thought on “OS X Lion – sistem de operare in browser”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>