Paint-ul din Windows 7 portat pe Windows XP

Chiar ieri citeam comentariul unui cititor multumit ca a reusit sa isi transforme Windows-ul XP in Windows 7 cu ajutorul unui Transformation Pack prezentat aici. Schimbarea nu ar fi completa daca nu am transforma si aplicatiile implicite ale Windows-ului. Primul care mi-a venit in minte a fost Paint-ul. Mult imbunatatit in Windows 7 si extrem de subdezvoltat in Windows XP, acest mic utilitar este indispensabil oricarui sistem de operare.

Cu atat mai mult, cu cat functiile sale actuale pot inlocui cu succes un editor grafic avansat, daca utilizatorul nu are nevoie de functionalitati complexe.

Aplicatia care inlocuieste Paint-ul din Windows XP (sau din Windows Vista) cu unul asemanator celui din Windows 7 poarta numele de PaintRibbon (Paint cu panglica).

In practica aplicatia arata cam asa:

 PaintRibbbon

PaintRibbon

Iar butoanele functionale sunt cele semnalizate cu verde in imaginea de mai jos:

PaintRibbon WIndows 7 XP

Nota1: Aplicatia este inca in Beta (versiune 0.3) si nu permite decat salvarea/deschiderea fisierelor cu extensia *.pic asa ca recomand descarcarea ei doar pentru teste (pana la aparitia versiunii finale).
Nota2: Cu toate ca este o aplicatie portabila, la pornire va cere instalarea Bing Toolbar. Deselectati optiunea si apasati butonul Continue.

Pentru a descarca aplicatia, folositi link-ul de mai jos:

Download PaintRibbon (de pe CNET)

3 thoughts on “Paint-ul din Windows 7 portat pe Windows XP”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>