PDF SAM (Split and Merge) – alternativa pentru Adobe Acrobat

PDF SAMNu stiu altii cum sunt, dar eu nu am licenta pentru Adobe Acrobat asa ca am fost nevoit sa gasesc o alternativa gratuita cat mai simpla si mai usor de utilizat. Rezultatele cautarii mi-au adus in fata PDF Split and Merge sau PDF SAM – o mica aplicatie nu foarte populara (dupa numarul de review-uri) dar care isi face treaba atat de bine incat imi pare rau ca nu am gasit-o si nu i-am facut un review mai devreme.

Experienta mea cu PDF SAM a inceput cand o carte de medicina din al carei curpins aveam de invatat cateva capitole, avea o parte din pagini intoarse si mutate in alte locuri decat cele initiale, ca sa nu mai spun ca era impartita in doua fisiere, deci cuprinsul era aproape inutil, fiind nevoit ca de fiecare data sa calculez pagina exacta.


Ei bine PDF SAM mi-a venit in ajutor. E adevarat ca nu a fost usor de gasit si ca nu are nici cea mai Ribbon UI sau Metro UI interfata, dar compenseaza pe deplin prin functionalitate.

Alternate MIX

PDF split and merge

Functionalitate Alternate MIX permite copierea unor pagini dintr-un fisier PDF in altul, precum si inversarea ordinii paginilor din aceste documente.

Merge/Extract

PDF split and merge

PDF SAM realizeaza lipirea mai multor documente, dar si extragerea anumitor pagini din acestea (pagini specificate dupa selectia documentului)

Rotate

PDF split and merge

O functie care mi-a fost foarte utila – cea de rotire a paginilor, este folositoare mai ales atunci cand documentul este creat din mai multe imagini (eventual scanate). Permite rotirea in mai multe unghiuri prestabilite (90, 180, 270).

Split

PDF split and merge

Impartirea documentelor in mai multe parti este la fel de facila ca rotirea sau extractia, oferind insa cateva optiuni particulare: impartirea individuala a paginilor, impartirea paginilor pare si impare, etc..

Visual Document si Visual Reorder

Ultimele doua functionalitati ale PDF SAM ofera editarea vizuala a documentelor, desi afisarea continutului paginilor poate dura ceva. Paginile pot fi reordonate, sterse sau mutate, putand fi deschise chiar mai multe documente pdf deodata.

Concluzie

PDF SAM este solutia pentru majoritatea intrebarilor legate de manipularea PDF-urilor. Pentru mine nu a fost nevoie de o alta aplicatie, dar ma gandesc ca se gasesc functionalitati lipsa asa ca va intreb pe voi care ar fi acestea? Si daca aveti alte programe preferate cu functionalitate asemanatoare, sunt curios care sunt acestea.

PDF Split and Merge poate fi descarcat (in versiunea installer pentru Windows 7, Vista si Windows XP) folosind link-ul de mai jos:

Download PDF SAM

Pentru alte platforme, link-urile se gasesc pe pagina oficiala:

PDF SAM Website

Nota: PDF SAM este construit in Java, deci va trebui sa instalati in prealabil aceasta componenta (in cazul in care nu este deja instalata).

4 thoughts on “PDF SAM (Split and Merge) – alternativa pentru Adobe Acrobat”

 1. @Virgil: PDF SAM nu se ocupa si de deschiderea fisierelor pdf. Pentru asta eu folosesc Sumatra PDF, un alt program freeware destul de mic si foarte rapid. Banuiesc ca majoritatea utilizatorilor au oricum un program pentru deschiderea PDF-urilor pentru vizualizare, cel mai probabil Acrobat Reader.
  Daca te refereai la deschiderea pentru editare, PDF SAM nu are astfel de functionalitati. Din ce stiu eu acestea raman rezervate Adobe Acrobat si altor soft-uri pe bani.

 2. Eu am avut nevoie sa modific destul de mult un catalog de produse de cateva sute de pagini (pdf). Am incercat multe metode: convertoare, editoare, etc.
  Apareau erori, modificari de font, repozitionari de blocuri de text si imagini, suprapuneri…un cosmar..
  Daca erau 2 sau 3 pagini, nu era problema, dar catalogul era mare.
  Singurul care m-a multumit (din pacate nu este gratuit) a fost un editor care-mi permitea sa fac ceva similar cu ce faceam in Microsoft Word, fara sa schimbe aspectul paginii.
  L-am descoperit extrem de greu pe Google, se pare ca nu este atat de cunoscut: Infix pdf editor de la Iceni.
  Am vazut ca ar fi si o versiune portabila.
  Mie mi-a rezolvat problemele dar m-ar interesa daca stiti alternative gratuite la acest soft.

 3. Nu stiu altii cum sunt… dar eu sunt bucuros ca am gasit exact ce de mult mi-am tot propus sa caut: o prelucrare simpla a fisierelor PDF (mai ales de eliminat paginile de reclama). Si nu numai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>