Pentru cei ce nu stiau asta deja, produsele Microsoft vor deveni Open Source.

Într-o mişcare fără precedent pentru întreaga suflare IT, Microsoft a decis să ofere Windows 7 gratuit pentru toată lumea. Mai mult, pe viitor, toate versiunile de Windows vor fi open source! Orice programator va putea folosi codul sursă de Windows pentru a crea propriile ecrane albastre pe care să-şi pună semnătura.
microsoft open source
Cu această ocazie, Microsoft va deveni organizaţie non profit, având ca scop doar satisfacerea utilizatorilor şi cerinţelor venite din partea Uniunii Europene. Veniturile companiei americane se vor baza, ca în cazul oricărui producător de software open source, exclusiv pe donaţiile pe care utilizatorii vor binevoi sau nu să le facă. În semn de suport pentru decizia istorică luată de Microsoft, Steve Jobs a hotărât sa-şi vândă iPhone-ul şi să doneze banii obţinuţi pentru sprijinirea tinerei fundaţii non profit.

Steve Jobs

Reacţiile societăţii civile

La auzul veştii, fanii pinguinului singuratic au decis să abandoneze animalul în pădurea tropicală şi să instaleze versiunea beta de Windows 7. Satisfacţia acestora a fost atât de mare când au observat că wallpaper-ele se schimbă singure iar ferestrele se lipesc automat de marginea ecranului, încât au decis să ridice o statuie în cinstea lui Steve Balmer pe care să o monteze în faţa sediului Google. La inaugurarea statuii se va ţine unmoment de reculegere în cinstea victimelor făcute de Windows Vista.

Steve Ballmer

De asemenea, atât conservatorii care au rămas la XP-ul piratat în 2001, cât şi cei care şi-au prins urechile în Vista, neînţelegând că memoria RAM ocupată înseamnă viteză mai bună pentru aplicaţii, au rămas înmărmuriţi la aflarea veştii. Încurajaţi de mutarea făcută de Microsoft, fanii Mac OS nutresc acum speranţa că într-o bună zi vor avea două butoane la mouse.

Din societatea românească, cei mai entuziasmaţi au fost Adrian Năstase şi Elena Udrea. Fostul lider PSD este bucuros că mătuşa Tamara nu va mai fi obligată să utilizeze un Windows piratat pentru a descărca filme deocheate de pe trackerele BitTorrent, în timp ce blonda de la Cotroceni va profita de licenţa open source, pentru a fi prima deţinătoare de Windows cu termopane, pentru o securitate sporită.

Singurii morocănoşi, neimpresionaţi de mutarea Microsoft, sunt judecătorii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Aceştia vor ca dincolo de eliminarea din Windows a programelor Windows Media Player şi Internet Explorer, să fie scoase aplicaţiile Calculator, Notepad şi Paint precum şi jocurile Solitaire şi Hearts, pe motiv de concurenţă nelegală. De asemenea, judecătorii europeni ameninţă că vor amenda Microsoft cu 1.000 metri cubi de gaz pe zi până când Recycle Bin va fi înlocuit cu pungi ecologice.

Performanţă incredibilă

Cu această ocazie, Microsoft a făcut şi pe placul celor care se plângeau că Windows Vista mergea greu pe râşniţa cumpărată în mileniul II. Windows 7 va realiza scalarea consumului de resurse şi va funcţiona ireproşabil pe orice calculator de la HC încoace.

Scalabilitatea lui Windows 7 este atât de eficientă, încât sistemul de operare va putea fi instalat şi pe telefoanele mobile, cu tot cu efectele Aero. În acest fel, Motorola speră să mai vândă câteva telefoane şi anul acesta, iar Sony Ericsson are deja înlocuitor pentru defunctul UIQ3. Extrem de fericiţi sunt acum şi cei de la Intel care nu vor mai fi acuzaţi că forţează Microsoft să păcălească utilizatorii cu stickerele “Windows 7 ready” lipite pe orice laptop prăpădit.

Nota bene: Acest articol este nerecomandat persoanelor fără simţul umorului. Citirea şi mai ales luarea în serios pot crea puseuri de
tensiune şi stres posttraumatic. Orice asemănare cu persoane fizice, juridice şi întâmplări reale este intenţionată.

Sursa este Go4IT, iar articolul de mai sus este un pamflet. Am citit o parte din el mai demult, dar abia de curand am primit varianta completa. Sper ca v-a placut.

8 thoughts on “Pentru cei ce nu stiau asta deja, produsele Microsoft vor deveni Open Source.”

 1. Windwos Open Source :)) asta chiar era o stare de criza mondiala =))
  Am citi si eu despre asta acum ceva timp, si chiar ma amuzasem. Ar fi ceva extraordinar sa ajunga Microsoft fundatie Non Profit. Dupa parerea mea nici Linux nu v-a mai sta mult timp ca Open Source. Vor face asta suficient timp ca sa castige teren, apoi totul se v-a cumpara si de la ei. Eu unul asa cred.
  Revenind la Windows 7, pot spune ca isi merita toti banii si nu-mi v-a parea rau cand imi voi lua o copie perfect originala. Am si de Vista insa nu e cumparata e luata la un Laptop.

  PS: mi-am inceput dimineata bine la o cafea si cu acest articol. ;)) Good Work

 2. Nu poti sa zici ca Linux nu va mai fi non-profit/open-source pentru ca nu e facut de cineva anume care sa poata inceape sa il vanda. E adevarat ca sunt cateva distributii care nu sunt gratuite dar linux-ul va fi intotdeauna gratuit. Si in plus. Odata ce ai pus un cod ca open-source, el apartine tuturor. Nu mai poti da inapoi.
  Referitor la articolul cu microsoft, chiar mi-a placut. Am ras bine… :))

 3. eu chiar crezusem ce e scris in articol. ntz ntz ntz … si chiar ma impresionase .. dar a trecut rpd cand am ajuns la sfarsitul articolului 😛

  PS: wolftail are dreptate , kernelul linux va ramane open source. Dar se pot construi sisteme de operare bazate pe kernelul linux care pot fi vandute. Dar oricum nu ar avea mare succes pt ca deja sunt dezvoltate sisteme de operare fffff bune care sunt open source. Si cine ar vrea sa dea bani cand poate lua gratis?
  Si daca tot vrea sa dea bani .. da la Microsoft .. pentru ca este muult mai user-friendly . Si asta este spus de un anti-fan Windows 😛

  1. Nu cred ca se poate face asta. Kernel-ul linux nu e sub GNU General Public Licence? asta inseamna ca orice produs rezultat din el trebuie sa fie gratis si mai ales codul trebuie facut public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>