Personalizare Windows 7 – DesktopEarth

Inca de la inceputul Campionatului Mondial de Fotbal 2010 am tinut pe desktop imaginile oferite de tema dedicata EA Sports – FIFA 2010 World Cup. Cu un astfel de desktop intru mai usor in atmosfera vizionarii meciurilor, chiar daca sunetul de vuvuzela lipseste :).

Nu aveam de gand sa schimb interfata pana dupa Campionatul Mondial, dar ceva mi-a sarit in ochi.

Desktop Earth

Probabil ca titlul articolului si imaginea de mai sus m-au dat de gol in ce priveste descoperirea. Cu toate acestea, sper ca sunteti dornici sa aflati mai multe :).

DesktopEarth este o aplicatie destinata in principiu Windows XP, atat pe 32 biti cat si pe 64 biti, si vine cu o idee deja prezenta in Windows 7. Aceea de schimbare alternativa a imaginilor de fundal.

Numai ca autorul nu s-a oprit aici, ci a creat o baza de date cu imagini ale pamantului realizate de NASA si le-a adaugat intr-un program care schimba imaginea de fundal a calculatorului in functie de perioada zilei (observati partea intunecata versus partea luminata a globului). Imaginea se va schimba si in functie de anotimp.

DesktopEarth Windows 7

Mai mult decat atat, puteti selecta prezenta luminilor oraselor (eu folosesc Abundant City Lights), acoperirea norilor (chiar si acoperirea in timp real, daca dati click dreapta pe iconita din Notification Area/System Tray) sau frecventa de updatare a imaginilor.

Aplicatie este realizata in 2006, kit-ul de instalare are 6MB (40MB dupa instalare), iar memoria RAM ocupata in timpul functionarii este de doar 3-6MB. Ce este si mai impresionant, este compatibilitatea fara cusur cu Windows 7 :).

Pentru a descarca DesktopEarth, folositi link-ul de mai jos:

Download Desktop Earth

7 thoughts on “Personalizare Windows 7 – DesktopEarth”

  1. Am dat peste ceva asemanator acum mult timp…pe cand aveam XP dar nu mai stiu de unde. Oricum maine am sa instalez programul si eu ca acum e cam tarziu :)).

  2. @shtef: programul a fost destinat initial windows xp. Pe atunci eu nu l-am descoperit. Ma bucur ca a ramas compatibil.

    @alfonsonianus: miscarea umbrei/soarelui e insesizabila pe termen scurt, dar pe termen lung si mai ales noaptea e impresionanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>