Personalizare Windows 7 – o noua tema Mac OS X Snow Leopard

Desi am mai oferit cateva variante pentru transformarea interfetei Windows 7 intr-una asemanatoare cu Mac OS X Snow Leopard, astazi am gasit una care necesita mult mai putin de lucru.

Bineinteles, este nevoie de UXTheme Patcher, dar banuiesc ca il aveti deja instalat :D.

Tema ce face obiectul articolului de astazi, va face calculatorul sa arate cam asa:

Windows 7 Mac OS X Snow Leopard

Totusi, pentru a muta butoanele de control ale ferestrelor pe partea stanga este nevoie sa instalati utilitarul “Leftsider“. Este o mica aplicatie portabila si ofera numai aceasta mica functionalitate.

Download LeftSider

Tema propriu-zisa poate fi descarcata prin intermediul paginii creatorului (sagorpird) de pe DeviantArt.

Download Mac OS X Snow Leopard Windows 7 Theme

Nota: Fisierele descarcate si dezarhivate trebuiesc mutate in directorul X:/Windows/Resources/Themes

Iar daca sunteti multumit de interfata Windows 7 si doriti doar o schimbare a imaginii de fundal, va ofer cateva poze interesante, potrivite pentru o sambata seara intr-un oras agitat:

Download Wallpaper Pack (via How-to-Geek)

Atentie: unele imagini par desprinse direct din Unreal Tournament.

19 thoughts on “Personalizare Windows 7 – o noua tema Mac OS X Snow Leopard”

 1. Sal Ionut, pe langa tema de mac ce ai mai instalat ? Rocket dock, cumva? Si ca sa vezi coincidenta, eu tocmai mi-am modificat xp-ul sa semene cu mac-ul…:)

 2. aaaaaaaaa…..si inca ceva, mai ai cateva linkuri cu teme de mac? Daca da, mi le trimiti pe mail, te rog ( atat pt xp cat si pt 7). Multumesc.

 3. nu merge
  în arhiva e doar un dosar cu un .png
  am copiat dosarul în x:/Windows/resources/themes alături de celelalte teme și nimic

 4. @ovius: o sa-ti trimit un mail continand cateva resurse 😀
  @Bogdan, @vivi97: intial am gresit link-ul, punand unul catre imagine. Multumesc pentru semnalare. Este corectat acum. Arhiva *.rar are 18.6 MB si contine toate fisierele necesare. Astept sa-mi spuneti daca acum e totul ok.

 5. Chiar cu o zi inainte am gasit aceasta tema Ionut :D. Si nu stiu ce se intampla dar nu pot sa inlocuiesc fisierele alea din System32, si nici nu ma lasa sa am controlul deplin asupra lor :(. Un ajutor ceva 😀 ?

 6. am reusit pana la urma sa o fac sa arate k in poza da dupa un restart mi sa stricat windowsu…zicea k nu poate deschide fisierele noi

 7. Si mie mi se pare cea mai bine realizata dintre toate cele gasite de mine pana acum dar, nu-mi plac butoanele…adica nu seamana deloc cu cele din Mac OS X, in rest este cat se poate de perfecta:D.

 8. @ovius: dap, Rocket Dock trebuie instalat pentru a beneficia de Mac OS X doc.

  @ionut: ce versiune de Windows 7 ai? suporta Aero? Ce alte unelte pentru personalizarea interfetei mai folosesti?

  @Shtef: ai instalat utilitarul “Take Ownership”? despre care am scris cu ceva timp in urma? eu cu el am reusit.

  @Cipryca: Si tema aceea era bine facuta, doar ca asa este mai noua, si autorul este foarte pasionat de personalizarea Windows 7 in general si interfata Mac OS X-like in special. Raspunde foarte repede la intrebari si fixeaza bugurile in timp scurt :D. Asa ca am considerat ca merita o mentiune.

 9. Chestia e buna si frumoasa, mai putin fisierul cel mai pretentios, si anume shell32.dll, desi am folosit Take Ownership, desi i-am schimbat si denumirea in shell32.backup.dll, noul fisier shell32.dll nu vrea sa se copie langa cel redenumit, imi arata ca se copie dar nu se realizeaza transferul efectiv, si mai nou, nici cel vechi nu mai accepta redenumirea la loc, asa cum era, adica fara cuvantul backup, ceea ce inseamna ca va trebui sa fac un restore la sistem, deoarece la restart imi va da acea eroare prin care ma anunta ca nu mai gaseste fisierul shell32.dll. Poate sa-mi spuna careva cum a reusit sa transfere fisierul shell32.dll langa cel original si redenumit ulterior: shell32.backup.dll ?

 10. buna as dori sa stiu cum sa mut inapoi butoanele de comenzi va rog mult leam pus cu leftsider din greseala si vreau sa revina la loc ms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>