Personalizare Windows 7 – teme custom/UXTheme Patcher

Chiar daca personal consider ca interfata Aero arata si bine si este si functionala, imi aduc aminte ca, la inceputurile XP-ului, sau chiar si la sfarsitul lui 98, eram impulsionat de o dorinta puternica de a personaliza interfata sistemului de operare. Chiar cu costul resurselor. Ba chiar printre primele pachete instalate dupa instalarea Windows XP se regasea Brico Pack – Vista Inspirat.

Windows 7 se poate bucura si el de acest tratament, dar anumite fisiere cheie trebuiesc modificate. Este vorba de:


uxtheme.dll
themeui.dll
themeservice.dll

Acestea se gasesc in “X:WindowsSystem32″. Exista si posibilitatea inlocuirii manuale, dar va recomand varianta automata cu ajutorul lui UXTheme Patcher. Ambele variante pot fi descarcate de mai jos:

Download UXTheme Patcher x86/32 bit

Download UXTheme Patcher x64/64 bit

Pentru doritori, pasii instalarii/folosirii sunt insirati mai jos:

0. Dezarhivati fisierul corespunzator sistemului de operare de mai sus (32 bit sau 64-bit)

1. Executati fisierul UniversalThemePatcher.exe cu drepturi de administrator (click dreapta – run as administrator) si selectati limba (engleza):

2. Apasati butonul OK, iar programul va verifica daca sistemul de operare are patch-ul efectuat sau nu. Va afisa informatiile intr-o fereastra:

3. Apasati Yes. Acum veti fi ajunge la interfata principala a programului. Apasati butonul Patch din dreptul fiecarui fisier.

4. Acum veti observa activarea butonului Restore, care va permite restaurarea fisierelor originale in caz de nevoie.

5. Restarteaza sistemul si vei putea folosi orice teme custom doresti pentru Windows 7.

6. Pentru a folosi o tema custom, trebuie sa copiezi fisierul .theme in directorul x:windowsresourcesthemes . Acum faceti dublu click pe fisierul .theme iar tema va fi aplicata.

Un exemplu de tema custom aplicata gasiti mai jos:

Poarta numele de “Gel XP Blue” si poate fi descarcata de pe DeviantArt. Alte teme custom ar mai fi Azure sau PDC Longhorn (tot de pe DeviantArt).

via

16 thoughts on “Personalizare Windows 7 – teme custom/UXTheme Patcher”

  1. @Shtef: cu patch-ul asta ar trebui sa se poata. Totusi trebuie ca cineva sa creeze acea tema, iar momentan nu exista programe specializate gratuite si totul trebuie facut manual.

  2. @Cristian: tot ce am folosit pana acum nu a afectat stabilitatea sistemului.. dar da, poti spune ca va crea o poarta pentru instabilitate. Cel mai bine, inainte de a instala vreo tema, verifici daca a mai fost folosita cu succes si de alti utilizatori.

    @NeXx: Mutlumesc pentru atentionare. Am urcat fisierele in Skydrive de data asta. Enjoy!

  3. Din cate cunosc programelele aceastea aduc o interfata frumusica dar si strica multe…eu prefer aero asa cum este el , ba chiar tema “default”.
    Multe dintre teme sunt nefinisate/de prost gust/rar una care sa te satisfaca.
    Oricum frumos articol si util..Sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>