Personalizare Windows 8 – prima tema oficiala

Bineinteles ca o noua versiune a sistemului de operare Windows nu putea sa vina si fara optiuni de personalizare dedicate. Nu, nu este vorba despre Dreamscene din Windows Vista, ci de sabloane ce contin wallpapere panoramice cu suport pentru multiple monitoare in Windows 8.

Windows 8 Logo

Exista insa si cateva minusuri pe care le vom detalia in cele ce urmeaza.

Nightfall and Starlight

Primul minus este reprezentat de faptul ca o astfel de tema va afisa doar partea centrala atunci cand calculatorul pe care Windows 8 este instalata are un singur monitor. Ar fi fost utila alegerea portiunii din imaginea ce urmeaza sa fie afisata.

Al doilea minus este ca pentru doua monitoare cu rezolutii diferite, vor fi afisate imagini diferite si nu aceeasi imagine panoramica. O solutie optima cred eu ca ar fi fost reducerea rezolutiei imaginilor la cea mai mica dintre cele doua monitoare.

Windows 8 Theme Panoramic View

Sa trecem totusi si la plusuri. Primul si cel mai important este suportul pentru doua monitoare, inexistent in Windows 7.
Al doilea plus este schimbarea automata a culorii predominante in interfata Aero in functie de culorile din wallpaperul temei. Trebuie sa testez aceasta functionalitate mai mult timp pentru a imi da seama daca e utila sau doar o distragere.

Windows 8 Theme Windows 8 Theme

Pentru a descarca prima tema oficiala Microsoft pentru Windows 8, linkul este cel de mai jos:

Download Nightfall and Starlight Windows 8 Theme

PS: nu am avut unde sa testez complet aceasta tema Windows 8 deoarece nu am la dispozitie doua monitoare la calculator.

PS2: tema aceasta nu va putea fi instalata/folosita in Windows 7 (are extenstia *.desktopthemepack), dar toate temele Windows 7 (cu extensia *.themepack) sunt compatibile si cu Windows 8. Ba mai mult, in Windows 8 este oferita posibilitatea de a avea imagini diferite dintr-o tema pe doua monitoare.

PS3: Tema poate fi dezarhivata folosind 7-zip iar imaginile pot fi folosite pe post de desktop-wallpapers chiar si in Windows 7.

3 thoughts on “Personalizare Windows 8 – prima tema oficiala”

  1. Salut! Ma intereseaza foarte tare cum pot schimba si eu bara de lucru.Am instalat tema insa la mine se modifica doar poza.La tine vad ca sunt modificate si butonalele de maximizare etc. Mersi mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>