Personalization Panel pentru Windows 7 Starter si Home Basic

Presupun ca majoritatea dintre voi va bucurati, ca si mine, de un Windows 7 Ultimate sau Professional. Am vazut Windows 7 Ultimate chiar si pe Netbook-uri. Nu pot sa zic ca mi se pare cea mai buna idee, dar fiecare are dreptul de a prefera felul in care arata sistemul de operare fata de felul in care acesta functioneaza. Depinde pentru ce folosesti calculatorul.

Windows 7 Starter
Windows 7 Starter

Pentru aceia care au cumparat netbook-uri sau calculatoare mai slabe cu Windows 7 Starter sau Windows 7 Home Basic, optiunile de personalizare au fost din start restranse. Ba chiar, pentru Windows 7 Starter nu se putea schimba nici imaginea de fundal (am rezolvat acest lucru, pana la urma).

Eh daca faceti parte dintre cei mentionati mai sus, urmatoare aplicatie vi se adreseaza in totalitate.

Personalization Panel adauga in Windows 7 Home Basic optiunea lipsa: “Personalize“. Aceasta poate fi accesata pe celelalte versiuni (Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium) printr-un simplu click dreapta pe desktop.

Windows 7 Ultimate
Win 7 Home Basic
Windows 7 Home Basic

 

 

 

 

 

 

 

 

Lista completa a functionalitatilor adaugate este dupa cum urmeaza:

– posibilitatea schimbarii Background-ului in Windows 7 Starter
– integrarea optiunii Personalize in meniul click-dreapta
– schimbarea culorilor ferestrelor
– schimbarea cursorului, a iconitelor, a sunetelor etc…

Aplicatia este portabila, dar necesita inainte de executare, instalarea patch-ului uxstyle de mai jos:

Download UXStyle Core Patch

Apoi descarcati aplicatia Personalize folosind link-ul urmator:

Download Personalize (link catre directorul meu Skydrive)

Nota: fiind o aplicatie destinata Windows 7 Starter si Home Basic, nu am avut cum sa ii testez functionalitatea pe propriul calculator. Insa provenienta de pe site-ul IntoWindows ma face sa am incredere in buna functionare a acesteia (inainte de a o urca pe SkyDrive, a fost scanata cu Microsoft Security Essentials)

[UPDATE] Exista si un videoclip demonstrativ cu aceasta aplicatie:

7 thoughts on “Personalization Panel pentru Windows 7 Starter si Home Basic”

 1. Intrebare: As avea ceva probleme daca as instala WIN7 home basic ??Adica incompatbilitate cu MSE sau cu alte programe?Sau mai ales in windows update?
  Am inteles ca are aero dar fara transparency…e adevarat?

 2. salut ionut …. vreau sa te intreb ceva in legatura cu windows 7. am o mare/mica problema cu el. da mi add te rog sau lasa mi un mail cu nr tau sa te sun si sa iti zic , asta daca nu te deranjeaza. multumesc (danutz14coco@yahoo.com)

 3. @alfonsonianus: Nu vei avea probleme. Intr-adevar, renunti la Aero la Media Center si alte cateva functionalitati (BitLocker, etc..), dar vei obtine si un plus de viteza. Cu MSE si cu WIndows Update nu vei avea probleme de incompatibilitate.

  @dan: ti’am raspuns pe mail :)

 4. Ionut,mai am o intrebare la care te rog sa-mi raspunzi..
  Am inteles ca Home Basic poate fii folosit doar in anumite regiuni sarace cum ar fii republica populara china etc…si daca selectezi incorect ai probleme.
  Aici sa vand laptopuri cu Home Basic ?
  Mersii in avans!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>