PlayStation-ul 3 Slim al celor de la Sony conţine cipul Cell îmbunătăţit

Consola de joc PlayStation 3 Slim de la Sony Computer Entertainment nu este doar mai mică şi mai ieftină, ci adaugă îmbunătăţiri la nivelul hardware-ului care o fac mai rapidă, incluzând un nou microprocesor Cell.

Consola de joc, introdusă marţi, este o versiune mai subţire şi mai uşoară decât vechile console PS3. Acesta conţine un hard disc de 120 GB, care este un upgrade de la 80 GB spaţiu de stocare oferit în precedentele console. Consola se va vinde la 299 dolari americani (890 RON) şi va deveni disponibilă din 1 septembrie. În Europa se estimează un preţ de 300 de euro (1270 RON).

Sony a făcut câteva îmbunătăţiri „sub capotă” pentru a mări viteza de procesare şi eficienţa energetică. Consola de joc va avea o versiune upgrad-ată a microprocesorului Cell, care este dezvoltată în comun de către IBM, Sony şi Toshiba.

Cipul nou a fost fabricat folosind un proces tehnologic avansat de fabricaţie pe 45 nanometri, a spus un purtător de cuvânt al companiei IBM. Bazat pe artitectura energetică a celor de la IBM, cipul oferă multe îmbunătăţiri de performanţă în timp ce consumul de curent este mai mic decât cipurile anterioare, a spus IBM. Consola anterioară conţinea un procesor fabricat Cell folosind procesul tehnologic de fabricaţie pe 65 nanometri. IBM a refuzat să furnizeze viteza noului procesor Cell.

6 thoughts on “PlayStation-ul 3 Slim al celor de la Sony conţine cipul Cell îmbunătăţit”

  1. Hmm… poate ca nici nu mai foloseste tehnologia PPE. Oricum pt. mine PS3 e un fel de “test bench” pt. “Corciturile CPU-GPU” de la IBM. Si culmea.. chiar fac si bani din asta. Binenteles pe nervi programatoilor de console si injuraturile gamerilor de pc (care primesc numai portari in ultima vreme).

  2. N-am testat decat pe PC-ul meu, jocuri..! Dar vad cum o lungesc astia cu Cell’u. Apple s-a dat batut, si a trecut pe procesoare Intel. Sa vedem SONY ce manevra va face la urmatoarea consola.

  3. Mai baieti nu mai confundati procesoarele IBM powerPC care echipau computerele de la Apple cu Cell-urile , acestea din urma au o arhitectura atat de revolutionara si de complexa , incat Intelul si AMD-ul nu au fost in stare sa scoata pe piata nici macar ceva pe aproape. Doar un lucru luati aminte , Cell-ul are noua coreuri din care opt sunt active !!!

    1. Poate sa aiba si doispe’. Comparate umar la umar, daca din trei teste, e mai slab in 2, nu e cel mai bun. Pana si GPU-urile au devenit programabile, multi functionale. Cel mai bun procesor e ala care stie oricefel de (tip de) instructiune si isi managerizeaza nucleele sa le execute (binenteles in teorie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>