Windows 7 – Preia controlul unui fisier (Take Ownership)

Take Ownership

Nu de putine ori ne intalnim cu problema unui fisier care nu poate fi sters, redenumit sau accesat. Eu m-am lovit de ea chiar saptamana trecuta cand instalam driverele de sunet pe calculatorul unui coleg.
Vrei sa inlocuiesti un fisier si de-odata te trezesti cu “You do not have enough rights to acces this file. Contact the system administrator”. Ciudat, mai ales fiindca eram logat cu contul de administrator.
Lucrurile de genul acesta se intampla pur si simplu iar solutia o stiam de mult. Insa nu am scris de ea, nu am dat-o mai departe deoarece apare usor la o cautare Google si nu are, practic, nevoie de un tutorial. Totusi am zis ca ar fi bine sa am fisierul la indemana (pe Skydrive) si sa il pun si la dispozitia voastra.

Download TakeOwnership.zip.

Arhiva de mai sus contine un fisier care adauga o intrare in registrii Windows-ului si un fisier care sterge repsectiva intrare (in caz ca nu mai aveti nevoie de ea). Instalarea se face facand pur si simplu dublu-click pe fisierul Install si acceptand modificarea registrilor. Dupa aceea veti putea prelua controlul fisierelor cu un simplu click-dreapta pe acestea (ca in imaginea de mai sus).

9 thoughts on “Windows 7 – Preia controlul unui fisier (Take Ownership)”

  1. @yo9fah: multumesc pentru feedback. Chiar ma intrebam daca va fi vazut ok de cititori :D. Cat despre programel, ma bucur ca are utilizatori deja :D.

  2. Legat de Slider-ul din prima pagina, in Internet Explorer merge brici dar pe Opera are probeleme. In Opera dimensiunea paginii se modifica in latime dupa continutul Slider-ului. Problema este la primele 2 slidere, slider-ele 3 si 4 merg OK si in Opera.

  3. E chiar ok slider-ul ,folositor…
    Cat despre acest programel iti salveaza cateva minute din viata clickuind take ownership…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>