[Update]: Preturi Windows 7 atat pentru pachetul retail cat si pentru upgrade! – cel mai mic pret: 49$!

In momentul asta stim aproape totul despre Windows 7, insa o singura intrebare a ramas pe buzele tuturor: Care va fi pretul pentru Windows 7?
Mai jos aveti videoclipul in care aceste preturi au fost anuntate:

Preturile pentru upgrade-ul de la Vista la Windows 7 in SUA vor fi:

* Windows 7 Home Premium (Upgrade): $119.99
* Windows 7 Professional (Upgrade): $199.99
* Windows 7 Ultimate (Upgrade): $219.99

Iar preturile pentru pachetul retail al Windows 7 vor fi:

* Windows 7 Home Premium (Full): $199.99
* Windows 7 Professional (Full): $299.99
* Windows 7 Ultimate (Full): $319.99


Cea mai importanta stire este insa faptul ca Windows 7 (varianta upgrade de la Vista) se va vinde cu 49$ Home Premium si 99.99$ Professional pentru o perioada scurta de timp si doar in anumite regiuni (SUA, Japonia, Canada) sau prin intermediul unor magazine afiliate: Best Buy, Amazon tuturor celor care fac o pre-comanda incepand de maine. Oferta se va termina pe 11 Iulie asa ca recomand celor interesati sa se grabeasca.
In Anglia, Germania si Franta pre-comenzile vor incepe pe 15 Iulie si se vor sfarsi pe 14 August.
Sper ca va exista o astfel de oferta si pentru Romania. Pentru oricand aceasta va aparea, site-ul pentru upgrade-ul la windows 7 este urmatorul: Windows 7 Upgrade Options
Pretul pentru Home Premium este in acest moment mai mic decat cel al Windows Vista, ceea ce inseamna ca in acest segment, Windows 7 este mai ieftin decat Windows Vista (cu aproximativ 40$).
Bineinteles vorbim despre preturile din SUA. La noi sper ca Windows 7 Ultimate nu va depasii 1000 RON (am si avut discutii/speculatii pe tema asta), dar la noi totul este posibil, asa ca va trebui sa asteptam un anunt oficial al Microsoft Romania.

In alta ordine de idei, data lansarii in Windows 7 in limba romana va fi 31 Octombrie, si va fi de fapt in al doilea val (primul val ramanand cel de pe 22 Octombrie).

Update: Tudor Galos, reprezentat/angajat Microsoft are mai multe informatii despre pretul Windows 7 in Romania.
Din ce ne spune el, vom avea o reducere de 110 Euro fata de Vista pentru editia Windows 7 Home Premium, reducere ce incearca sa inlocuiasca optiunea de Upgrade din Statele Unite. Pentru celelalte editii reducerile vor fi mai mici, dar tot semnificative ajungandu-se ca la varianta Ultimate sa nu mai fie nici o reducere fata de pretul Vista. Oferta este valabila pana la 31 decembrie 2009.

17 thoughts on “[Update]: Preturi Windows 7 atat pentru pachetul retail cat si pentru upgrade! – cel mai mic pret: 49$!”

 1. Salut! Au aparut informatii si de la oficialii Microsoft Romania. Am citit putin mai devreme pe blogul lui Tudor Galos. va invit sa lecturati, dupa care revenim si comantam pe cele scrise acolo.

 2. Sa inteleg ca pretul pt. versiunea RETAIL la Windows Vista Home Premium va fi 110 EUR (fara TVA) pana la 31 Decembrie 2009 pentru Romania? Versiunea comercializata la acest pret este in limba EN sau RO?

 3. @alex7905: esti pe aproape, presupun ca vroiai sa zici Windows 7 Home Premium, dar pretul cam cel mentionat de tine ar trebui sa fie, cu o marja de eroare de pana in 140 Euro. Si din spusele lui Tudor cred ca este vorba de versiunea English, valabila in toata Europa.

 4. Imi cer scuze, din neatentie am scris Vista in loc de 7.
  O idee minunata a fost si cea cand au oferit Office 2007 Home and Student la pretul de 199 lei pentru 3 licente. Poate le trece prin cap iarasi ideea aceasta si pentru W7, macar o licenta de HomePremium in RO la pretul acesta. Pretul in euro o fi el mic dar trebuie sa vedem si partea mai putin placuta, platim in lei, iar 120 Euro (+TVA) echivaleaza cu 600 lei.

  1. Alex, oferta cu Office 3 in 1 am avut-o si eu la vanzare, ma crezi ca era si PROMO pe ea si tot nu o cumpara nimeni? Nu cred ca am vandut nici macar 1 singur pachet…..

 5. Deşi entuziasmante la prima vedere, informaţiile de pe blogul domnului Tudor Galos sunt un pic confuze (de exemplu, nu se specifică dacă acea ofertă este destinată doar persoanelor fizice). În plus, 600 de lei pentru cel mai ieftin W7 (şi la asta pentru o perioadă de maxim 3 luni) nu mi pare deloc super-promoţie, mai ales dacă pun în balanţă un Vista Basic, al cărui preţ a scăzut sub 350 lei. Iar dacă din ianuarie 2010, preţul pachetului W7 Home Premium va fi de aproximativ 1.000 de lei, în situaţia economică actuală, chiar sunt curios cum va reacţiona piaţa. Vă mai amintiţi de Vista care a „brevetat” noţiunea de „downgrade” ?

 6. @andrei: Singurul lucru entuziasmant e upgrade-ul cu 49$ din SUA. Restul nu exprima deloc realitatea economica actuala.
  Este normal ca Tudor Galos sa spuna lucrurile intr-un mod subiectiv, orice angajat al oricarei firme (mai ales daca este si “purtator de cuvant”) va incerca sa faca asta. In articolul de mai sus sunt insirate doar informatii. Parerile le astept aici.
  Cat despre downgrade, acum utilizatorii sunt pe un drum fara intoarcere, downgrade la Vista nu doreste nimeni iar Windows 7 ofera si imbunatatiri, si o interfata mai prietenoasa. Eu cred ca balanta va inclina in favoarea oamenilor care vor mai strange cureaua pentru a-si cumpara un sistem de operare nou. In Romania nu stiu procentul de cumparari vs descarcari ilegale dar acum cativa ani era la 90% pentru cele din urma.

 7. Salut Ionuţ

  Dacă-mi permiţi o glumă, aş putea spune că sunt şi avantaje să mai fi american în aceste zile. Ce mai contează 10% rată a şomajului când ai ofertă de upgrade la W7 ?! Pâine şi circ, sau măcar… windows.

  Discutând la modul cel mai sincer, am instalat W7 varianta RC şi îmi place cum se mişcă, însă nu voi face upgrade de la Vista Home Premium la W7 Home Premium, nici „măcar” pentru 600 lei. Deja am plătit 1200 lei pentru Office 2007 SBE.
  Am întrebat şi pe blogul domnului Tudor Galos care este cel mai ieftin W7 pentru români. Nu pentru americani, nu pentru pinguini, nu pentru mumiile egiptene. Fiindcă aşa cum spuneam şi pe un alt blog, îmi vine greu să cred că o persoană care cumpără un sistem la aprox.1000 lei (cum sunt promoţiile prin hiper-market-uri), îşi va dubla suma investită prin achiziţionarea unui sistem de operare.

  P.S. Nu vreau să închei înainte să te felicit pentru blog, unde îmi place în special modul serios în care sunt prezentate informaţiile. Multă baftă în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>