Probleme la dezinstalarea/reinstalarea Office 2003 pe Windows 7 (Microsoft Setup Bootstrapper)?

Microsoft Office LogoOffice 2010 in limba romana abia a fost lansat. Cu toate acestea presupun ca ati folosit si versiunea anterioara – in engleza. Personal eu nici nu voi face trecerea la cea in romana, lucru valabil pentru toate programele pe care le am instalate.

Eh, o data cu instalarea Office 2010 am ales Update de la Office 2007. Mare greseala. Asocierea fisierelor a fost compromisa (a trebuit sa o refac manual). Outlook-ul nu mai vroia sa se deschida de nici un fel. Inainte de a deschide Word aparea o serie de erori a caror inchidere dura aproximativ 5 minute – deci imi intarziau foarte mult pornirea acestuia. Acesta este si unul din motivele pentru care inca nu am scris un review despre Office 2010. Probabil dupa o reinstalare pe “curat” nu voi mai avea probleme… Pana atunci am incercat de cateva ori optiunile de Reinstall si Repair insa fara sorti de izbanda.

Ceva asemanator i s-a intamplat si lui George (yo9fah), numai ca la el problema a aparut cand a incercat sa instaleze update-urile oficiale pentru Office 2003 (versiunea in romana) de pe site-ul Microsoft. Pe calculator avea instalat Windows 7 dar acesta nu ii afisa ultimele update-uri pentru Office. Asa ca a intrat pe site-ul Microsoft de unde le-a descarcat si a incercat sa le instaleze individual. Numai ca acest demers nu s-a soldat cu succes si a hotarat sa dezinstaleze si apoi sa reinstaleze Office 2003.

Si de aici a inceput aventura. Da-i cu Revo Uninstaller, sterge registrii manual din HKEY_current_user si HKEY_local_machine. Nimic. Office 2003 pur si simplu nu avea de gand sa se instaleze din nou, aratand urmatoarea eroare fara a fi de fapt instalat (Microsoft Setup Bootstrapper). Eroarea aparea imediat dupa ce installer-ul pornea.

Eroarea este una generica si de multe ori programele se instaleaza corect chiar daca aceasta apare. Nu si in cazul de fata. Dupa multiple incercari de reinstalare s-a trecut la instalarea Office 2007 pe acel calculator. Si aici surpriza: Office 2007 intreaba la instalare daca se doreste Upgrade sau instalare noua :). Asta fara ca Office 2003 sa fie, de fapt, instalat. Aici trebuie sa intervin cu o completare destul de importanta: Office 2007 a fost instalat “pe curat” dar in acelasi director in care ar fi trebuit sa fie Office 2003 si anume

C:Program FilesOffice

Dupa instalarea cu succes a Office 2007 (in varianta instalare noua, nu Upgrade) s-a trecut la instalarea Office 2003. Acum, alta supriza: instalarea a functionat si erau pe calculator doua suite Office instalate: Office 2007 si Office 2003 – care functionau in paralel. Pasii pentru instalarea si updatarea corecta sunt urmatorii:

1. Se Instaleaza Suita Office 2003

2. Pachet de compatibilitate Microsoft Office pentru formatele de fisiere din Word, Excel si PowerPoint 2007

3. Actualizare de fonturi corespunzatoare extinderii Uniunii Europene

4. Se Instaleaza Sp1

5. Se Instaleaza Sp3

6. Se face Update: http://office.microsoft.com/

Ce a mai ramas de facut a fost dezinstalarea Office 2007 (care fusese doar o unealta pentru buna functionare/instalare a lui Office 2003). Nici aceasta nu s-a desfasurat fara probleme, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos; Totusi dupa un restart, toate urmele lui Office 2007 au fost sterse iar Office 2003 functioneaza ca nou :).

Sper sa va fie de folos mica povestioara, fiindca, cel mai probabil, artificiul pe care l-a folosit George se poate aplica in cazul mai multor programe Microsoft. Iar daca aveti si dumneavoastra o astfel de reusita/artificiu in portofoliu, puteti sa ne detaliati experienta mai jos, iar daca e mai pretentioasa si la fel de utila – cine stie – poate ii dedic si un articol.

8 thoughts on “Probleme la dezinstalarea/reinstalarea Office 2003 pe Windows 7 (Microsoft Setup Bootstrapper)?”

 1. Cool… Și eu am avut probleme la trecerea de la Office 2007 la Office 2010 (de fapt le-am pus în paralel pentru că atunci 2010 era în teste), dar numai în partea de Outlook – am pus totul în seama configurării cu Exchange… și atunci am realizat că e mai bine să-l instalez pe curat. Se pune însă problema ce faci atunci când ești la o firmă, ai office 2003 cu configurări (.dot, macros) și vrei trecerea la 2010… :) Dar vorba ta, merge de un articol…

 2. Am avut si eu o problema de genu cand am pus Office 2010 Beta in paralel cu 2007. (Inteleg ca era Beta dar totusi… ) Mi s-au dus asocierile fisierelor si se deschideau cand cu o versiune cand cu cealalta cand cu niciuna. Parca era o lupta intre cele 2 versiuni pentru a-mi acapara PC-ul :)). A trebuit sa reinstalez Windows-ul. Nu recomand nimanui 2 versiuni in paralel ale aceluias program.
  Cat despre indeea cu limba romana disponibila pentru multe programe, tot timpul voi alege limba engleza. 1 Pastrez o uniformitate in sistem si 2 unele traduceri sunt de toata jena. (Power Buttons and lid->butoane de pornire si capac)

 3. Am avut si eu problema mentionata mai sus de Wolftail, dar s-a rezolvat cu un clean install de Windows iar acum am instalat doar Office 2010, varianta in engleza. De altfel nu folosesc nici un program in romana pentru ca mai invat si putina engleza in timp ce stau la laptop 😀

 4. la radio medias (unde am fost invitati eu, Ionut si Tudor Galos de la Microsoft) a fost o emisiune in care s-a vorbit despre office 2010 in limba romana si chiar sunt curios (pentru ca nu am aflat prea multe intr-o singura ora) care ar fi proportia romana/engleza la utilizatorii de IT (nu neaparat de Office sau Windows)… acum daca am afla si care ar fi statisticile si in comparatie soft cu licenta sau piratat…

 5. De cate ori am instalat Office 2003 si 2007 nu am avut asemenea probleme (XP, Vista si 7).
  Daca instalezi si Outlook, ai grija sa fie doar o versiune de Outlook instalata, pt. ca se corupe profilul de mesagerie daca ai mai mult de o versiune instalata.
  Pe site-ul celor de la Microsoft exista 3 tool-uri ce elimina cu “forta” Office 2003, 2007 sau 2010 din sistem.

 6. Eu folosesc Revo Uninstaller si aleg optiunea Avansat, in felul asta elimina programul respectiv, asa cum a venit: cu tot. Si daca programul cere restart, nu-i dati pana nu terminati cu Revo eliminarea completa a registrilor, dosare, etc.

  1. Crezi că eu l-am dezinstalat cu altceva !? L-am dezinstalat cu Revo …
   O altă situație a fost fără să dezinstalez cu Revo … rezultatul a fost același ! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>