Project: Google+

Google Plus LogoGoogle a lansat in sfarsit produsul social propriu pentru a concura cu Facebook: Google+. Bineinteles ca nu este promovat ca atare si sincer, are la baza o filozofie diferita adresandu-se altor nevoi ale utilizatorilor decat cele satisfacute de Facebook.

Mai jos gasiti informatiile oficiale legate de acest proiect.

Incepem cu o scurta prezentare video a functiilor, din care poate fi trasa o concluzie si asupra unghiului de abordare diferit al Google:

Daca inca mai sunteti interesati de informatii despre Google Plus, puteti citi detaliile oficiale ale fiecarei functii, insiruite mai jos.

Circles

Google Plus CirclesDvs. distribuiţi conţinuturi diferite către persoane diferite. Dar distribuirea conţinuturilor potrivite către persoanele potrivite nu ar trebui să fie o problemă. Cu funcţia Cercuri, este uşor să plasaţi într-un cerc prietenii cu care vă întâlniţi sâmbătă noaptea într-un cerc, părinţii în alt cerc, iar pe şeful dvs. într-un cerc numai al lui, exact ca în viaţa reală.

Sparks

Google Plus SparksVă amintiţi de bunicul dvs. care decupa articole din ziar şi vi le trimitea? Era plăcut. Funcţia Sparks face cam acelaşi lucru: caută videoclipuri şi articole care consideră că vă vor plăcea, astfel că, atunci când aveţi timp liber, aveţi mereu ceva de urmărit, de citit sau de distribuit. Bunicul ar fi de acord.

Hangouts

Google Plus HangoutsUnele dintre cele mai bune aspecte ale ieşitului în oraş sunt întâlnirile spontane cu prietenii. Cu funcţia Hangouts, întâlnirile neplanificate au loc pentru prima oară pe web. Spuneţi-le prietenilor că sunteţi disponibil(ă) pentru un hangout şi aşteptaţi să vedeţi cine apare pentru un chat faţă în faţă. Până reuşim să perfecţionăm teleportarea, pentru moment acesta este cel mai bun lucru.

Instant Upload (pentru mobil)

Google Plus Instant UploadE distractiv să faci fotografii. E distractiv să distribui fotografii. Să preiei fotografii din telefon şi să le încarci pe web nu e deloc distractiv. De aceea am creat funcţia Încărcare instantanee: aşa că, de acum înainte, fotografiile dvs. se vor încărca singure. Nici nu trebuie să spuneţi „Zâmbiţi!”.

Huddle (aka Discutii – pentru mobil)

Google Plus Huddle

E grozav să trimiteţi mesaje, dar nu atunci când încercaţi să convingeţi şase persoane diferite să aleagă un film. Funcţia Discuţii se ocupă de acest aspect incluzând toate aceste conversaţii diferite într-un singur chat de grup simplu, astfel încât toţi să vă puneţi de acord înainte să vă amorţească degetele

Concluzie

Google Plus se vrea a fi o prelungire a vietii sociale din offline in online si doreste ca aceasta legatura sa fie creata in mod natural.

Functiile sunt asemanatoare, dar abordarea este diferita fata de Facebook. Acesta din urma nu iti spune cum sa folosesti Groups sau Lists. Iti ofera informatii legate de utilizarea lor, dar nu le da importanta pe care Google le-o ofera prin Circles.

Google Plus nu este despre fani si pagini ci despre prieteni si cunoscuti. Google Plus si-ar putea gasi un loc printre utilizatorii mai tehnici. Brandul Google nu este la fel de popular sau cool precum este Facebook. Nu va atrage copii de 7-8-10 ani ci se va adresa utilizatorilor cat de cat constienti de implicatiile unei retele de socializare, dar care sunt familiarizati sau folosesc servicii mai complexe de genul celor disponibile in suita Google.

Prezentarea si feedback-ul initial par pozitive, ramane insa de vazut care va fi rata de adoptie a acestui produs Google, fiindca ultimele nu au fost chiar incununate de succes :).

Eu probabil il voi folosi, asa cum am folosit si Google Wave si Google Buzz, la inceput… Sunt dependent as putea spune de Gmail, de sincronizarile contactelor si a calendarului, dar si de alte servicii Google (Analytics, Adwords, Adsense, Reader, Feedburner, Docs, etc..)

Pentru o demonstratie in timp real a proiectului, accesati link-ul de mai jos (disponibil in engleza).

Google Plus Demo

Deci, ce parere aveti despre Google Plus? Succes sau inca o dezamagire? Aveti destule contacte Google pentru a-si demonstra utilitatea?

7 thoughts on “Project: Google+”

  1. Super initiativa. Deja toata lumea inebunise cu Facebook-ul. Sa vedem daca va avea succes si daca va avea, mai valoreaza Facebook 100 Md $ ?

  2. @Dan: adevaru e ca pe facebook au intrat destul de multi din utilizatorii hi5. Sper ca Google Plus sa fie ceva mai exclusivist (si chiar cred ca va fi). Oricum, era si timpul ca Facebook sa aiba un rival.

    @Radu: si eu sunt utilizator de Twitter, chiar il prefer de multe ori fata de Facebook, dar cu alte scopuri… Twitter nu este chiar retea de socializare, desi socializez mai mult cu persoane pe care nu le-am cunoscut personal prin intermediul ei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>