Quick Launch si in Windows 7

Ii este cuiva dor de Quick Launch? Mie unuia da. In momentele in care folosesc  Windows 7 chiar pot zice ca imi lipseste destul de mult.

Fata de Superbarul din Windows 7, Quick Launch-ul are cateva avantaje. Unul dintre aspectele pentru care il prefer in defavoarea Superbar-ului este faptul ca pot sa adaug un shortcut la My Computer si astfel sa imi pastrez desktopul curat ( sa am numai gadget-uri,  nu si icon-uri. )

Mai mult sunt si cateva programele pe care nu le pot baga in Superbar si se ofera singure sa isi faca scurtatura in menu ( Windows Explorer) ceea ce nu ma ajuta foarte mult.

Dar ajunge cu vorbaria inutila si sa va explic cum se poate readuce la viata Quick Launch-ul si in Windows 7. Incep prin a mentiona ca acesta nu a fost inlaturat ci doar a fost putin ascuns.  Pentru  “a-l scoate la lumina” trebuie urmati urmatorii pasi:

 • Dati un click dreapta pe Taskbar, selectati Toolbars si bifati optiunea New Toolbar.

 • Navigati pana la urmatorul folder (Browse): Totusi cred ca ar fi mai usor sa dati un copy / paste in adress bar-ul din Windows Explorer la urmatorul text:               %SystemDrive%Users%username%AppDataRoamingMicrosoftInternet Explorer
 • Localizati (cautati) si selectati folderul Quick Launch, apoi dati un click pe butonul Select Folder.

 • Veti putea observa ca in dreptul zonei de notificare (Notification Area) – vai cum suna in romana – a aparut un nou toolbar (nimeni altul decat Quick Launch-ul mult dorit).
 • Pentru a putea muta mai la stanga sau mai la dreapta Quick Launch-ul, dati un click dreapta pe Taskbar si debifati optiunea Lock the taskbar.
 • Un alt aspect important ar fi scoaterea sau introducerea unor programe din Superbar, dar asta este mai mult o chestiune de gusturi – click dreapta pe icon si selectati Unpin this program from taskbar, daca nu mai doriti ca acesta sa apara in Superbar.
 • O alta optiune care de asemenea nu este obligatoriu de bifat este cea de a lasa sau nu selectata optiunea Show Title, sau optiunea Show Text – cea din urma elimina sau arata numele aplicatiei langa scurtaturile din Quick Launch.

 • Pentru a adauga iconite (shortcut-uri) in Quick Launch procedati la fel ca in Windows Xp, folosind metoda Drag and Drop (click stanga ori click dreapta – copy here / move here).
 • Pentru a dezactiva Quick Launch-ul e mult mai putin de lucru. Ca de obicei, as completa eu, e mult mai usor sa strici decat sa faci.  Deci, ceea ce aveti de facut este sa dati un click dreapta pe taskbar, mergeti la Toolbars si debifati optiunea Quick Launch.

Iata si rezultatul final!

8 thoughts on “Quick Launch si in Windows 7”

 1. ”Veti putea observa ca in dreptul zonei de notificare (Notification Area) – vai cum suna in romana”…
  ce pot sa zic, suna perfect normal.
  de tinut minte totusi faza cu ‘executarea rapida’. :)
  bafta

 2. @Ovidu: acum ca tot ai scris tutorialul, cred ca ar fi un bun moment pt mine sa-l pun in practica. Deja m-am saturat de apasari accidentale pe iconitele din SuperBar :)

 3. Foarte folositor tutorialul.Ma puteti ajuta si pe mine cu ceva .Nu vreau sa fiu off-topic dar imi puteti spune cum sa fac ca icoanele de pe bara de start sa stea la jumatatea acesteia?

 4. @Ionut: vreau un miel pt Ovidu :)
  @Graure Mihai: (nu sunt sigur, folosesc momentan XP-ul) dar incearca sa imi dai mai multe detalii (mihalcea.ovidiu@gmail.com) Iti voi rasp in cel mai scurt timp.

 5. Hai sa vorbesc la obiect. Nu-mi este dor de Quick Launch, nici de Start Menu Classic. Superbar-ul are rol partial de Quick-Launch cu acel Pin/atasare de iconite. Diferenta ar fi ca icoanele din Superbar nu-s mititele(dar le poti face daca n-ai ce face:P) si dupa vreo 3-4 nu se ascund toate dupa sagetute :-), dar cum multe ferestre si aplicatii se grupeaza intr-o singura iconita pe Superbar, nu vad de ce s-ar duce lipsa lui quick-launch. Eu am doar Taskbar-ul/Superbar din Windows 7 cu 4-5 icoane atasate, iar desktop-ul are doar recycle bin si gadget-uri.
  De ce am amintit si de Start Menu Classic? Simplu. Ovius, ideea e ca My Computer se executa implicit din Start Menu(nu zic de cel clasic), asa ne-a aratat Microsoft calea:D! Ca tu-i faci shortcut in Quick Launch, sa-l executi cu un simplu click, e treaba ta!:-)
  Am si eu dreptatea mea, de vreti sau nu sa luati in seama ce am zis.
  Microsoft face lucrurile din ce in ce mai usoare cu un nou sistem de operare(pe partea de interfata), dar unii nu vreti sa va obisnuiti si mai rau va complicati:D, asta e parerea mea. Stiu ca e mai mult o chestie de gusturi, dar e vorba de gusturile celor de la Microsoft:D, adica unii credeti ca aveti gusturi mai bune ca ei:P

 6. Cu toate ca am citit acest articol atunci cand a fost scris, nu m-am gandit sa va spun cum am rezolvat eu cu My Computer.
  Este o comanda care te duce (in noul taskbar) direct in My Computer. La taskbar, se apasa click dreapta pe Explorer si se merge la Windows Explorerdin nou click dreapta si se alege Properties si la Target se trece urmatorul cod:
  %SystemRoot%explorer.exe /n,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
  (l-am gasit si eu pe net cautand cu disperare o cale spre My Computer)
  Ca sa se inteleaga mai bine va arat si in poze (pentru inceptori, sau daca nu am fost destul de explicit).
  http://lookpic.com/d2/i2/1154/OHbPQk1g.png
  http://lookpic.com/d2/i2/2132/oi0WxcaV.png

  Sper sa va fie de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>