Rearmare (automata) Windows 7 RTM!

Windows 7 rearmIn primul rand vreau sa ii multumesc lui alex7905 pentru pont-ul legat de acest articol precum si pasii de mai jos. Dupa cum veti vedea este foarte util, mai ales celor care doresc sa cumpere Windows 7, dar vor sa se bucure de functionalitate completa pentru mai mult de 30 de zile. Functionalitatea aceasta era prezenta si in Vista, dar nu este prezenta pe versiunile OEM deoarece activarea a fost considerata un inconvenient pentru acestea (pe acest lucru se bazeaza si crack-urile BIOS SLIC pentru Windows 7 / Vista).
Am mai scris despre rearmare, dar pentru cei ce nu stiu, acesta ofera posibilitatea resetarii activarii Windows-ului de pana la 3 ori (putandu-se ajunge astfel la o perioada de gratie de 120 zile)

Functionalitatea de rearmare este documentata chiar pe site-ul Microsoft, iar in continuare va voi prezenta atat procedura de rearmare cat si procedura de automatizare a acesteia.

Pasii sunt urmatorii:

I. Pentru rearmare manuala:

1. Dati click pe “butonul Start -> All Programs -> Accessories“. Dati click-dreapta pe “Command Prompt” si selectati “Run As Administrator“. Daca va este ceruta parola, tastati-o si continuati.
– O alternativa a acestui pas este sa tastati “cmd” in Search Box-ul din Start Menu si apoi sa apasati “Ctrl+Shift+Enter“.
2. Introduceti urmatoarea comanda:

slmgr -rearm

3. Va fi afisat un mesaj care va cere sa restartati calculatorul. Restartati-l. Veti observa ca perioada de proba a fost resetata la 30 de zile.

II. Pentru rearmare automata:

1. Click pe Start Button – All Programs – Accessories – System Tools – Task Scheduler.
2. Cand se incarca Task Scheduler click pe Create Task (in partea dreapta sus sub “Task Scheduler (Local)”).

Windows 7 Rearm

3. Se da un nume task-ului (sa zicem “ReArm”). De asemenea se va bifa casuta din dreptul “Run with highest privileges”. Am ales ca taskul sa fie configurat pentru “Windows7, Windows Server 2008 R2″ (nu stiu cat de importanta este aceasta selectie deoarece default este selectat “Windows Vista, Windows 2008″) 

Windows 7 Rearm

4. Click pe tab-ul Triggers si alegem “New”

Windows 7 Rearm

5. In tab-ul “New Trigger” bifam “Daily” si complectam “Recur every” cu 29 zile (este cel mai sigur – fata de 30 de zile). Verificam sa fie bifata casuta din dreptul “Enabled”. Apasam OK
6. Click pe tab-ul “Actions” si alegem “New”

Windows 7 Rearm

7. Verificam sa fie selectat “Start a program” si in campul “Program/script” cautam “C:WindowsSystem32slmgr.vbs” .
8. La “Add arguments (optional)” scriem “-rearm”. Apasam OK.
9. In tab-ul “Actions” alegem iarasi “New”

<a href="http://img216.imageshack.us/img216/5959/17672161.jpg">Windows 7 Rearm
10. Verificam sa fie selectat “Start a program” si in campul “Program/script” cautam “C:WindowsSystem32shutdown.exe” .
11. La “Add arguments (optional)” scriem “/r” (de la restart – va restarta automat calculatorul dupa 1 minut). Apasam OK.
12. In tab-ul “Conditions” nu facem nici o modificare  

Windows 7 Rearm

13. In tab-ul “Settings” bifam casuta “Run task as soon as possible after a scheduled start is missed” (este foarte posibil ca PC-ul sa fie inchis in momentul in care ar trebui sa se execute taskul, astfel ca la urmatoarea pornire a sistemului taskul va rula automat).Apoi apasam OK.

Windows 7 Rearm

14. Tot la “Task Scheduler (Local)” vom activa “Enable All Tasks History” pentru a vedea cand si cum a rulat taskul.

Windows 7 Rearm

Cam acestia sunt pasii. Pentru o verificare rapida a functionarii corecte Alex (alex7905) a ales in loc de 29 de zile, 2 zile.
Atentie insa, deoarce acest lucru va va utiliza toate rearmarile si va trebui dupa 30 de zile sa instalati din nou Win7 !!!
 
Tot Alex a incercat si editarea registrilor pentru a obtine inca 3 rearmari, insa fara succes. Daca vom reusi o astfel de modificare, vom updata articolul. Bineinteles, daca voi reusiti acest lucru intre timp, puteti lasa solutia in comentarii.

7 thoughts on “Rearmare (automata) Windows 7 RTM!”

 1. Cu asta ai incercat:

  slmgr.vbs –rearm

  rundll32 slc.dll,SLReArmWindows

  slmgr /rearm

  ?!

  Eu l-am “imbatranit” cu data in masina virtuala si a mers reactivat a doua oara.

 2. Exista posibilitatea sa extinzi limita de “viata” a trial-ului Windows 7, de la 30 de zile la 120 de zile, folosind comanda slmgr –rearm. Insa inclusiv perioada de 120 de zile poate fi prelungita pana la aproximativ 1 an, adica 360 de zile, printr-o mica modificare de registri.

  1. Cum se foloseste slmgr –rearm? Rulati Command Prompt cu drepturi de administrator (Start->All Programs->Accesories->click dreapta pe Command Prompt ->Run as Administrator sau Start->Run->tastati cmd si apasati combinatia de taste Ctrl+Shift+Enter). Dupa deschiderea cmd-ului, tastati slmgr –rearm si dati Enter.

  (!) Retineti ca aceasta comanda se da in a 30-a zi de folosire a trial-ului Windows 7, adica in ultima zi in care il puteti folosi fara product key. Comanda slmgr –rearm se mai poate folosi de inca 3 ori (adica 4 in total), in fiecare a 30-a zi dupa “resuscitare”. Daca o folositi inainte de perioada limita, veti mai putea folosi trialul inca 30 de zile de la data la care ati folosit comanda.

  2. Extindeti perioada de la 120 de zile la 360 de zile. Cum? Dupa ce ati folosit comanda slmgr –rearm de 4 ori, si ati ajuns in a 120-a zi de folosire a trial-ului Windows 7, deschideti Registry Editor (Start->Run->tastati regedit.exe si dati OK), si urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersion SL. Intre intrarile din partea dreapta a ferestrei, cautati SkipRearm si schimbati-i valoarea in 1. Aceasta modificare va va permite sa mai folositi comanda slmgr –rearm de inca 8 ori.

  Deci, 120 de zile inainte de modificarea registrilor si inca 240 de zile dupa modificarea registrilor. Rezulta 360 de zile de “viata” pentru trialul Windows 7

 3. Mda .. eu ma chinui de ceva vreme dar tot nu inteleg ce se intampla. Am instalat un Server 2008 R2 v7100 (luat de pe site-ul MS) de prin aprilie si inca nu a expirat, desi el imi zice ca in 3 zile moare. La verificarea cu slmgr -xpr zice ca mai are 30 de zile. La vrificarea cu slmgr -dlv zice ca mai merge pana in septembrie 2009. Apoi am mai instalat un srever 2008 R2 v7260 prin luna iunie. Aceleasi manifestari. Deci practic nu pot face nici o rearmare in adevaratul sens al cuvantului, adica dupa ce windowsul imi zice ca nu mai vrea sa mearga “moca”. Azi am instalat si RTM-ul 7600 (ca uitasem de el), si voi vedea daca asta “e pe bune” cu expirarile. La celelalte versiuni de Win7 n-am mai stat sa astept dupa ele, dar poate unii dintre voi asteapta.
  P.S: Nu cred in “imbatranirea artificiala”, ca el se verifica dupa timeserverele “deacasa”. Iar fara net nu pot face updateurile necesare, alea care verifica “genui”-tatea lui.

  1. Sa ma autocorectez… 3 zile pana la activarea automata (care binenteles ca nu poate avea loc). Dar alea 30 de zile sigur sunt trecute, si il folosesc ca si in prima zi, rearmarile ramanand neschimbate. Dar poate ca la S2K8R2 e altcumva cu perioada de incercare, si n-am aflat eu.

 4. sau faci un fisier .bat pe care il rulezi dupa folosirea rearmurilor normale

  ReArm.bat :

  @echo off
  REG ADD “HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSL” /f /v SkipRearm /t REG_DWORD /d 1
  slmgr -rearm

 5. nu vreau sa supar pe nimeni, dar se pare ca nici unul din voi nu a incercat treaba cu registri pentru ca … SkipRearm la Win 7 se afla in HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion SoftwareProtectionPlatform nu ca la Vista in HKLM SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion SL 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>