Reclame Microsoft pentru Internet Explorer 9 si suportul Blu-Ray

Desi Microsoft nu e cea mai priceputa companie in ce priveste spoturile publicitare, de-a lungul timpului au fost cateva care au iesit in evidenta. Fie ca a fost vorba de Windows vs Mac, campania Laptop Hunters, Internet Explorer 8, Windows Live sau chiar Windows Phone 7, au mai fost si clipuri reusite (desi chair si acelea si-au primit criticile).

Primul dintre clipurile de astazi a aparut in Finlanda si spre deosebire de promovarile autohtone (ultima ceva mai reusita, ce-i drept) chiar exprima intr-un mod tangibil ceva mai mult decat produsul final (Internet Explorer 9 si Windows Live).

Desi nu am recunoscut cuvintele in limba finlandeza, cred ca imaginile au spus de data asta mai mult decat cele 1000 de cuvinte deja consacrate. Recomand sa urmariti clipul pana la capat.

Urmatorul clip s-ar putea integra perfect in seria PC vs Mac, daca nu ar fi realizat intr-un alt mod – cu totul original. Microsoft subliniaza lipsa unei unitati Blu-Ray in noile MacBook Air.

Avand in vedere ca inca nu am folosit un astfel de disk, deci nu am avut nevoie nici de o astfel de unitate, probabil nu sunt in publicul tinta. Ba chiar ma intreb daca exista un public tinta. Blu-Ray-ul nu a primit aceeasi atentie ca DVD-ul sau CD-ul, fiind mai degraba un format impins de la spate de marile companii din industria cinematografica. Doar ca acest lucru nu a fost de-ajuns intr-o perioada in care viteza conexiunii la internet a evoluat exponential, iar streaming-ul si download-ul au ajuns sa inlocuiasca mediile clasice.
Este adevarat ca accesul la internet in avion este inca in stadiul de dezvoltare si ca va avea probabil preturi prohibitive, dar solutia nu cred ca sta in Blu-Ray ci mai degraba in flash drive-uri (stick-uri USB) de capacitate mare -16/32GB – care pot fi rescrise de nenumarate ori.
Totusi, uneori reclama poate fi mai interesanta decat obiectul promovarii in sine (in acest caz lipsa unitatii Blu-Ray) – fapt aplicabil si clipului de mai jos:

4 thoughts on “Reclame Microsoft pentru Internet Explorer 9 si suportul Blu-Ray”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>