RecoveryDesk – program gratuit pentru recuperarea datelor

Cautand pe blog am observat ca singura aplicatie pentru recuperarea datelor despre care am scris este DiskDigger. O aplicatie foarte buna, specializata pe recuperarea datelor de pe stick-urile USB.

Totusi, se intampla sa stergem fisiere si de pe propriul calculator; Shift+Delete fiind o combinatie de taste extrem de comoda. Ba chiar, de curand, fratele meu a sters din greseala toate pozele direct din camera foto. Situatiile in care ramanem fara date importante sunt multiple. Important e sa gasim o solutie.

Aici intervine RecoveryDesk. Interfata este extrem de simpla si intuitiva, si chiar daca nu arata ca cele mai performante softuri de recuperare date, va asigur ca isi face treaba cu aceeasi eficienta.

RecoveryDesk

Functionalitatea principala este data de multitudinea de medii de stocare de pe care poate recupera date:

 • Secure Digital Card (SD card)
 • CompactFlash (CF card)
 • Sony Memory Stick (MS card)
 • Multimedia Card (MMC card)
 • USB drive/store device
 • xD Picture Card
 • Smart Media Card
 • Camere digitale cu memorie incorporata
 • Hard-disk-uri (HDD)

Insa, pe langa aceasta functionalitate mai avem si altele, ceva mai comune, dar in orice caz, utile:

 – previzualizarea imaginilor sterse

– utilizarea unui algoritm non-distructiv de recuperare a fisierelor

– recunoasterea numelor fisierelor

– posibilitatea de cautare a unui anumit fisier sters dupa nume

– este o aplicatie portabila, putand fi executata chiar si de pe un flash-drive USB

La final, mai adaug o recomandare in legatura cu utilizarea acestui program si a tuturor programelor de acest gen: nu recuperati fisierele pe acelasi mediu de stocare de pe care l-ati sters, fie el HDD, card sau stick USB. Recuperarea pe acelasi mediu de stocare duce la suprapunerea fisierelor si pierderea definitiva a datelor sterse in prealabil.

Un alt lucru pe care ar mai trebui sa-l stiti, este faptul ca acest program (si programele de acest gen) nu recupereaza datele de pe medii de stocare cu defecte fizice, ci doar fisiere sterse.

Pentru a-l descarca, folositi link-ul de mai jos; iar daca ati folosit alte programe de acest gen, puteti sa ne impartasiti experienta printr-un comentariu.

Download Recovery Desk

via

14 thoughts on “RecoveryDesk – program gratuit pentru recuperarea datelor”

 1. Eu am mai folosit un astfel de program, dar nu mai stiu cum se numeste, insa nu prea mi-a fost de folos. Mi-a gasit aprox. 10GB plini cu .ini-uri, arhive care nu le puteam deschide iar unele ce le puteam, aveau la randul lor fisiere .ini si multe poze care erau dublate. Sa vedem cum se descurca programul asta :D.

 2. pare a fii bun programul , insa va recomand unul si mai bun , cu care mi-am gasit nu 90% din programele pierdute ci chiar 100% :) acesta se numeste : power data recovery dupa parerea mea cel mai bun program de recuperare fisiere :)

 3. Nu am avut niciodata ocazia dea a da un recovery dar il iau pentru orice eventualitate.
  Cat despre cei de la Piriform sunt extraordinari!

 4. Eu am folosit si inca folosesc EASEUS Data Recovery, un program foarte bun care poate recupera exact in aceeasi arborescenta a fisierelor binenteles cu denumirea lor fara a adauga sau modifica denumirea acestora. Cel mai tare lucru care il poate face (cel putin pt mine) e ca poate recupera datele 100% de pe o partitie sau un HDD sters si formatat, conditia fiind sa nu fie suprascris. In acest caz depinde cat de multe fisiere au fost adaugate ulterior pt a recupera cat mai multe date. Binenteles are diferite setari, in functie de necesitatile de recuperare: partitie, hdd, completa. Am facut fericiti cativa prieteni care fara sa vrea sau din diverse motive au ramas fara date pe hdd sau nu-l mai vedea sistemul. Dar asta e o alta poveste…

 5. Eu am sters din greseala -Shift+Delete- aproape 10.000 si ceva de poze plus video-uri cu fiul meu.Am crezut ca innebunesc de ciuda,fac crize de nervi.Mi-am petrecut o intreaga zi de duminica cautand un program care sa mi le recupereze si intr-un final l-am gasit.A fost Easeus Data Recovery,destul de bun dar nu mi le-a gasit pe toate.Apoi,uitandu-ma asa prin comentariile fiecarora,am vazut mentionat numele unui alt program,Pandora Recovery,care sincer va spun,cu exceptia a 10-15 fotografii care imi apar in Picasa ca invalide,restul le-a gasit pe toate,si filmarile.Acu din 10 mii si ceva de poze,ma pot lipsi de 10,nu e un numar prea mare.Pandora Recovery mie mi s-a parut foarte bun.Acu fiecare alege ce vrea.

 6. Eu am folosit EASEUS Data Recovery, mi-a recuperat majoritatea datelor de pe un USB…in schimb daca nu ai licenta(iar aceasta e destul de costisitoare), poti recupera din fisierele gasite doar 1 GB, si asta divizat in 100 MB in fiecare zi. Ei bine, asta mi se pare aiurea. Depinde acum cat de importante sunt informatiile pierdute pentru tine, iar pentru mine erau culese de vreo 6 ani.
  Am incercat de asemenea mai multe programe : Recuva ( de ajutor, dar abia 5% din fisierele initiale recuperate), DisckDigger, RecoveryDesk, Pandora Recovery (nici macar nu imi mai citea USB-ul)….raman insa la EASEUS Data Recovery.
  Bafta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>