Windows 7 Review part. 1 – sau ce poti face cu sistemul de operare nou instalat

La fel ca Vista, si spre deosebire de Xp, Windows 7 vine cu o colectie impresionanta de drivere. Asta se traduce prin faptul ca imediat dupa instalare poti sa beneficiezi de tot ce poate oferi PC-ul tau din punct de vedere hardware (bineinteles ca are si lipsuri, doar este Beta). A gasit drivere pt LAN, placa video, si pentru sunetul integrat.
Printre functiile integrate in noul sistem de operare se numara(lista se va updata pe masura ce voi descoperii functionalitati noi):
1. Un Windows Media Player 12 cu o interfata mult simplificata, care se uita ironic la iTunes si Winamp plus codecuri pentru decodare h.264 (codec folosit de apple pentru comprimarea filmelor de ceva vreme), DIVX, AAC buit-in, in plus fata de cele din Vista/Xp.
2. Copierea unei imagini de CD/DVD direct pe disc este acum la un clic dreapta distanta, fara a mai fi nevoie de instalarea unei alte aplicatii.
3. Crearea unui data/audio disc (CD/DVD), functie prezenta si in Vista si in XP. Discurile audio se creeaza cu ajutorul Windows Media Player
4. Daca exista o conexiune activa la internet, o va gasi si configura automat (voi reveni cu troubleshootere pentru cei cu wi-fi si cei cu PPoE)
5. Paint-ul este complet regandit si asta numai in sens pozitiv, putand satisface nevoile de editare de poze chiar si ale unui utilizator avansat. (un review al noilor aplicatii e programat in zilele urmatoare).
6. Wordpad-ul de asemenea poate fi un inlocuitor de nadejde pentru cei ce folosesc Microsoft Word, incluzand support si pentru noile documente cu extensia *.docx.
7. Snipping tool, este o unealta prezenta si in vista, nemediatizata, insa foarte utila. Permite capturarea unei parti a ecranului si salvarea ei cu diferite extensii (*.jpg,*.png,*.bmp).
8. Sticky notes, o aplicatie pe cat de mica pe atat de utila. permite atasarea unor post-it note-uri virtuale de Desktop.
9. Media Center, mult mai usor de utilizat si configurat, o aplicatie indispensabila unui calculator orientat media. (fiind beta si aceasta aplicatie are cateva neajunsuri pe care le voi detalia tot in review-ul dedicat noilor applicatii).
10. Un internet explorer (8 Beta) nou si MULT imbunatatit, cu support flash si java built-in, precum si functionalitati noi(sesiuni,acceleratori, in-private browsing), dar inca fara un download manager serios.
11. Windows 7 aduce si support pentru touchscreen, dar nu am inca pe ce sa testez aceasta functionalitate.
12. And last but not least, poti sa alegi din jocurile preinstalate pentru a te relaxa. Mentionez cu parere de rau ca din motive necunoscute Texas Hold’em-ul din Vista lipseste.

Pentru toate applicatiile de mai sus va urma un review detaliat, asa ca tineti aproape ;)).

One thought on “Windows 7 Review part. 1 – sau ce poti face cu sistemul de operare nou instalat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>