Windows 7 Review part. 3 – Windows Calculator, Sticky Notes, Snipping Tool

Folosim diferite sisteme de operare in functie de necesitati. Trecem de la un sistem la altul fiindca ne ofera ceva in plus de care avem neaparata nevoie, fie ca e vorba de stabilitate, securitate sau un program anume. Cu toate acestea, orice sistem de operare am folosi, nevoia imediat urmatoare este de a-l personaliza, de a-l face sa se adapteze nevoilor noastre proprii, unice.
Cati nu folosim Remindere? sau butonul de PrintScreen? sau un Calculator stiintific? (eu unul am calculator stiintific si pe mobil).
Ascultand de nevoile utilizatorilor (constransi probabil de primirea nu tocmai favorabila a lui Windows Vista), Microsoft invata in sfarsit sa-si faca aplicatiile utile si sa nu fie nevoie de cele ale altor companii. Vom discuta in urmatoarele randuri despre doar 3 dintre ele: Windows Calculator, Sticky Notes si Snipping Tool.
Windows Calculator ar trebui numit 7 Calculator fiindca are foarte putin in comun cu cel din versiunile precedente. Noua versiune dispune de 4 moduri de operare: Standard, Stiintific, Programator, Statistic, iar rezultatele obtinute pot fi copiate si folosite in alta aplicatie. Pozele celor 4 moduri sunt mai jos:

calculator standard calculator stiintific

calculator pentru programatori calculator statistic

In afara de aceste moduri, Calculatorul vine si cu un Convertor pentru diferite unitati de masura (unghi, arie, energie, lungime, putere, presiune, temperatura, timp, viteza, volum, masa), un Calculator pentru timp si data si un alt mod de sabloane, care are ca functii predefinite calcularea consumului de combustibil, a ratelor de leasing precum si a ipotecii:

calculator timp convertor unitati templates

Sticky Notes este o aplicatie care te face sa te gandesti: cum de nu am stiut cat de utila poate fi o astfel de aplicatie? Este un program care simuleaza un carnetel de Post-it Notes. Doar ca acum nu trebuie sa mai folosesti hartie (si sa daunezi astfel copacilor) ci poti sa le lipesti (virtual) oriunde vrei pe desktop. Mai mult decat atat, ele nu vor disparea la un eventual restart, fiind salvate chiar dk aplicatia este inchisa si aparand o data cu pornirea aplicatiei. Un detaliu ce merita adus la cunostinta este faptul ca aceste “hartiute” pot fi colorate intr-o gama larga de culori printr-un simplu click dreapta:

sticky notes

Snipping Tools exista si in Vista, dar nu este asezata intr-un loc usor accesibil utilizatorului (ca multe alte functionalitati ale windows), de aceea ii voi detalia functionalitatea. Pe scurt, este cea mai simpla aplicatie pentru capturile de ecran (majoritatea pozelor de pe acest blog sunt capturate si editate cu ajutorul ei). Poseda mai multe moduri de operare: Captura cu forma libera, Captura cu forma dreptunghiulara, Captura unei ferestre (personal cred ca e cea mai utila), Captura intregului ecran. Dupa capturare avem posibilitatea sa editam sumar imaginea cu ajutorul a mai multe instrumente: un creion colorat (cu care putem spre exemplu sa incercuim o anumita zona sau sa trasam o sageata), un highlighter (un instrument ce seamna cu un marker colorat, folosit in special pentru sublinierea textului) si o radiera (cu care putem sterge elementele trasate cu instrumentele anterioare). Dupa editare avem posibilitatea sa salvam poza sau sa o dam mai departe fie ca atasament intr-un mail, fie ca un e-mail de sine statator (functii prestabilite ale aplicatiei Snipping Tool).

optiuni snipping tools forme snipping tools

6 thoughts on “Windows 7 Review part. 3 – Windows Calculator, Sticky Notes, Snipping Tool”

  1. Ai reusit sa faci un review destul de complet. M-ai convins :) Te felicit pentru asta! Cand ajung acasa am sa instalez si eu Windows 7.

  2. Multumesc. Sper sa ai o experienta la fel de placuta ca a mea. Daca ai vreo intrebare nu ezita sa dai un mail sau sa lasi un comment. Review-ul va continua si in zilele urmatoare, stay close.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>