Review Windows Live Skydrive!

Windows Live SkydriveSuntem constienti cu totii ca aplicatiile se muta pe “nor”. Microsoft Azure este doar un pas, Google Chrome OS este un alt pas, Office 2010 Web Apps un altul si asa mai departe… Suntem de asemenea constienti ca preturile Microsoft sunt in scadere controlata (adica uneori nesemnificativa) si ca unele produse sunt chiar oferite gratis (SharePoint Designer 2007, Windows Security Essentials). Ce nu stim insa (unii dintre noi) este ca Microsoft lucreaza din greu si la lucruri mai putin mediatizate. De exemplu Windows Live Essentials, un pachet deasemenea gratuit si extrem de folositor. Un alt exemplu, pe care il vom detalia chiar astazi, este Windows Live Folders sau altfel spus Microsoft Skydrive (in traducere libera: “hard-discul din cer”, sau “hard-discul din nori”).

Microsoft Skydrive este un spatiu de depozitare virtual, gazduit pe serverele Microsoft.

Facilitatile aduse de acesta sunt:

 • posibilitatea de stocare a fisierelor intr-un director public
 • posibilitatea de stocare a fisierelor intr-un director privat
 • spatiu de stocare de 25GB
 • viteze mari de transfer (atat la upload cat si la download)
 • posibilitatea de incarcare (upload) a mai multor fisiere deodata
 • nu mai este nevoie de cele 30-70-180 secunde pentru a descarca un anumit fisier (precum in cazul Rapidshare, FileFactory)
 • fisierele sunt stocate pe viata, adica nu doar 10 zile ca in alte cazuri (ex: transfer.ro)
 • este GRATUIT

Bineinteles exista si cateva lucruri mai putin laudabile:

 • dimensiunea maxima a unui fisier uploadat trebuie sa fie de pana la 50MB (fisierele mai mari pot fi, bineinteles, impartite cu ajutorul diferitelor programe – ex: WinRAR, dar este totusi un invonvenient)
 • suportul “drag and drop” (mutarea fisierelor dintr-o fereastra in alta (in cazul de fata dintr-o fereastra de Windows Explorer intr-una de Internet Explorer) doar cu ajutorul mouse-ului) este posibil doar in IE.
 • lipsa integrarii avansate in Windows Explorer; Fiind un produs Microsoft ma asteptam la o integrare, spre exemplu, in My Computer.

Pentru a beneficia de Spatiul Dumneavoastra de depozitare Virtual, tot ce trebuie sa faceti este sa aveti un cont Windows Live, sau un cont inscris in .NET Passport. Pagina oficiale este urmatoarea: Windows Live SkyDrive.

Pentru a accesa directorul meu Skydrive faceti click pe urmatorul link: Weebo Public Skydrive Directory.
Veti gasi acolo installer-ul pentru Chrome si Daemon Toole 4.30.4 Lite. Sunt puse doar pentru teste, dar le puteti descarca cu incredere.

Mai jos aveti cateva screenshot-uri cu Skydrive, unde puteti observa interfata usor de utilizat.

Windows Live Skydrive

Windows Live Skydrive

21 thoughts on “Review Windows Live Skydrive!”

 1. este destul de bunicel “Hardul asta din cer” dar principalul inconvenient este neintegrarea in Windows Explorer , incercari cred ca au fost sau chiar este o solutie pe Windows 7; , ceea ce imi afirma acest lucru este ca daca va uitati in Program Files in windows 7 este un folder numit Windows Live SkyDrive ceea ce nu imi dau seama ce este cu el si nefiind gol (este un .dll numit “Microsoft.Live.Folders.RichUpload.3″ ) ceea ce da de gandit . Deci poate ca cineva de pe blog poate si-o stoarce nitel creieri si poate gaseste o solutie la intrebarea : “Poate Skydrive sa fie ca partitie sau folder special in My Computer ?”

  P.S: Super blogul il citesc regulat , nota 10 pentru cel care a avut ideea sa il infiinteze.

 2. Foarte mişto acest Skydrive. Gata! Renunţ la Rapidshare. 😉 Sau la alte site-uri care oferă găzduire. Am descărcat unul din cele 2 fişiere încărcate de tine, am descărcat cu o rată de transfer de 1,3 MB/secundă.

  Foarte mişto blogul tău, Ionuţ ! Sunt un cititor zilnic al blogului. Încep şi eu să mai comentez la diferitele articole scrise pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>