Rohos Disk Encryption – pentru cei interesati de securitatea datelor (giveaway)

Trebuie sa recunosc ca nu sunt unul dintre cei pasionati de securitatea datelor si prin urmare nu folosesc programe de genul Rohos Disk Encryption sau Bitlocker din Windows 7 ci ma bazez mai mult pe siguranta oferita de stocarea in cloud (SkyDrive, Google Drive, DropBox), protejata bineinteles de parola.

Rohos Disk Encryption

Am testat insa acest program (Rohos Disk Encryption) pentru a va oferi informatii cat mai reale/utile.

Functionalitati Rohos Disk Encryption

Rohos Disk Encryption este un program de criptare/securizare a datelor cu un principiu interesant de functionare si o multime de functionalitati aditionale:

– criptarea unui disc virtual in timp real (discul virtual este creat pe acelasi principiu ca si un drive virtual in Daemon Tools)
– utilizarea alogritmului de criptare AES pe 256 biti
– capacitate nelimitata de criptare
– controlul disk-ului criptat cu ajutorului unui flash-drive USB
– criptarea discului virtual chiar pe un stick USB
– salvarea unui fisier de acces de rezerva pentu cazul in care pierdeti parola
– include si un file-shredder ce sterge definitiv fisierele selectate de pe HDD
– ascunderea datelor sub forma unui fisier AVI, MP3, etc..

De departe, cea mai utila dintre acestea este functionaliatea principala – cea de criptare a datelor printr-o partitie virtuala.

Instalare Rohos Disk Encryption

Instalarea este facila si in doar cateva minute aveti un drive virtual, criptat cu parola, gata sa va protejeze datele importante.

Primii pasi dupa rularea executabilului va vor duce la finalizarea instalarii

Rohos Disk Encryption

Urmeaza apoi cativa pasi pentru setarea discului virtual criptat

Rohos Disk Encryption

Acesta poate fi accesat si cu ajutorul unui stick USB

Rohos Disk Encryption

Iar in lipsa unei parole se poate utiliza fisierul de restare a acesteia

Rohos Disk Encryption

Acum avem un drive criptat complet functional:

Rohos Disk Encryption

Utilizare Rohos Disk Encryption

Dupa instalare, puteti copia direct fisierele in drive-ul Rohos ce se va gasi in My Computer.

Rohos Disk Encryption

Sau puteti ascunde acest drive daca nu doriti sa fie accesibil si altor utilizatori ai computerului.

O alta functionalitate interesanta este cea de File-Shredder care se gaseste facand click dreapta pe un document/folder si apoi selectand meniul Send To.

Rohos Disk Encryption

Download Rohos Disk Encryption

Versiunea trial a Rohos Disk Encryption este disponibila la urmatoarea adresa:

Download Rohos Disk Encryption

Valabilitatea versiunii trial este de 30 de zile timp in care aplicatia este complet functionala, prin urmare o puteti testa complet inainte de partiiparea la giveaway.

Giveaway Rohos Disk Encryption

In cadrul acestei promotii avem 7 licente disponibile pentru Rohos Disk Encryption (valoarea fiecarei licente este de 29E).
Pentru a participa tot ce trebuie sa faceti este sa mentionati intr-un comentariu care este pentru voi utilitatea Rohos Disk Encryption preferata. Succes!

Atentie! Nu vor fi alese primele 7 comentarii ca pana acum ci imi rezerv dreptul de a acorda licentele utilizatorilor cu cele mai bune motive.
Castigatorii vor fi anuntati in maxim o saptamana.

[UPDATE] Castigatorii sunt: Florin, Floryyn, shobo, Wolftail, Radu Ursache, Luci si Unstopable36SG. Un email cu Product-Key-ul pentru Rohos Disk Encryption a fost trimis catre adresa de email cu care a fost lasat comentariul.
Va multumesc pentru participare (si pentru rabdare :) ).

14 thoughts on “Rohos Disk Encryption – pentru cei interesati de securitatea datelor (giveaway)”

 1. Imi doresc acest produs pentru ca reinstalez la cateva luni windowsul si calculatorul e folosit de mai multe persoane.as face cu acest program un disk virtual pt poze si articole.

 2. Eu prefer insa functia: Rohos File Shredder. Celelalte programe cu functia Shredder nu isi fac treaba cum trebuie. Cu toate ca eu unu ca sa sterg un fisier definitiv: il mut pe o partitie goala, apoi o formatez.

 3. Securitatea datelor… e o dorinta comuna a noastra, a utizatorilor obisnuiti, chiar daca uneori pare doar un moft. La atatea pericole cum stam conectati tot timpul o barca de salvare ar fi de dorit. Si da, avem foldere pe care le dorim protejate de alti ochi si Rohos ofera criptare AES pe 256 biti deci go for it!

 4. Pare un program util. Mi-ar prinde bine deoarece acum plec la facultate si as dori sa am posibilitatea de a cripta datele personale pe laptop.

 5. @Florryn, @shobo, @Wolftail: cred ca avem inca 3 castigatori. Mai sunt doar 3 licente disponibile :D. Veti primi licentele pe email imediat ce avem un numar de sapte castigatori.

 6. M-ar ajuta enorm pentru ca la scoala nu pot lua laptop-ul dupa mine mereu si colegii mereu isi baga nasu prin fisiere cand nu sunt prin zona. Voi pune parola in BIOS daca nu voi castiga acest program insa mi-ar lua ceva timp de fiecare data cand deschid laptopul :))

 7. Particip si eu in speranta obtinerii premiului. Problema este la mine ca am picii care folosesc si ei calculatorul si mereu trebuie sa verific sa nu stearga ceva important. As folosi ca măsura de protecție un disc virtual pentru documentele de serviciu, pentru a nu mai parola sau salva pe stick! Multumesc!

 8. Cea mai utilă funcţie a Rohos Disk Encryption pentru mine este aceea de a creea o partiţie criptată (disc virtual) pe un stick USB (folosesc şi pe hard disk), pentru că eu am mereu fişiere (şi personale) pe USB şi îl dau des şi altor prieteni.
  Până să vină vacanţa de vară i-am dat unui coleg toată seria Naruto Shippuden, în HD. :))
  Apropo, folosesc acum în paralel și Bitdefender USB Immunizer. 😉
  +fucţia de ascundere a folderelor. 😀
  PS: De ce nu pot posta comentarii cu IE 9?Am mai încercat și Firefox. E cumva devină Track protection? Sau? A trebuit să folosesc telefonul…
  PS2: Email-ul este acesta: serban.george96[aront]yahoo[dot]ro

 9. ”Rohos Disk Encryption – pentru cei interesati de securitatea datelor (giveaway)
  by Ionut on august 21, 2012”

  ”Castigatorii vor fi anuntati in maxim o saptamana.” ???

  =neseriozitate

 10. @un_tip: din pacate (sau din fericire) exact in perioada aceasta a trebuit sa imi schimb jobul si resedinta. Momentan sunt in Germania si planuiesc sa stau aici o perioada mai indelungata. Pana apuc sa ma acomodez (new home, new job) va mai dura ceva.. asa ca apelez la intelegerea voastra. Multumesc :).

 11. Confirm licenta:

  Salut Florin,

  Felicitari pentru castigarea licentei Rohos Disk Encryption pe siteul WindowsPC.ro.

  Multumesc Ionut, iti doresc sedere placuta in Germania, am fost si eu – in Frankfurt la Tusa.

  In ce oras esti? (daca nu te deranjaza intrebarea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>