Se pregateste Microsoft sa lanseze “Kumo” pe 2 iunie?

Acum cateva luni umbla zvonul ca Microsoft isi va relansa motorul de cautare (Live Search – MSN) redenumind-ul in “Kumo”. Acum se pare ca Microsoft are de gand sa dezvaluie proiectul la care a lucrat in ultimele luni.
microsoft kumo
Chiar daca numele real nu este recunoscut oficial, in campusul in care va avea loc intalnirea SMX Adanced din Seattle sunt deja amplasate mai multe plasme infatisand o numaratoare inversa si numele Kumo, ceea ce nu lasa decat o singura interpretare, si anume ca Microsoft va face un anunt in cadrul evenimentului, iar Kumo va juca un rol cheie in acest anunt.

Sa nu uitam insa ca Microsoft a reinceput negocierile pentru un parteneriat cu Yahoo. Se pare ca nu ii place cum se vad lucrurile din alta pozitie decat cea de monopol, iar in acest caz (al motoarelor de cautare), monopolul este detinut de Google. Acest lucru nu este datorat marketing-ului agresiv al acestei companii ci mai degraba calitatii serviciilor oferite, servicii care nu sunt insa pe atat de calitative pe cat am dori unii din noi, avand in vedere ca de multe ori gasim rezultatele de care avem nevoie (relevante) pe paginile 2-3 sau chiar 10 ale cautarii. Este loc de mai bine, dar din pozitia de monopol acest lucru nu este vizibil, astfel incat sprijin concurenta. De pe urma unei concurente reale, cei ce vor avea cel mai mult de castigat vor fi utilizatorii. Spor la cautat.

One thought on “Se pregateste Microsoft sa lanseze “Kumo” pe 2 iunie?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>